Kim van der Blom
Kim van der Blom Love & Seks 26 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

6 redenen waarom mensen met het sterrenbeeld Waterman vaak niet begrepen worden

Een Waterman staat bekend om zijn of haar kwaliteiten, scherpe humor en unieke zelfexpressie. Toch worden ze vaak verkeerd begrepen. Ten eerste worden ze gezien als gevoelig waterteken, wat natuurlijk niet raar is omdat er ‘water’ in de naam staat. Maar ze zijn allesbehalve ‘waterig’. Ze zijn sterk van mening en worden soms beschouwd als koppig.

Dit zijn zes redenen dat ze het meest onbegrepen sterrenbeeld zijn.

Waterman

Een Waterman is een luchtteken. Als luchtteken houden ze zich vast aan hun eigen overtuigingen. Ze zijn een stuk intelligenter dan ze soms laten zien. Dit komt door hun afstandelijke houding en benadering. Ook hebben ze hebben veel ruimte nodig.

Soms is het lastig om niet begrepen te worden, maar Watermannen vinden dit juist ook wel fijn. Dit zorgt namelijk voor een beetje mysterie. Raak je in de war door de Waterman in je leven?

Wij leggen je uit hoe ze écht zijn:

1. Ze hanteren een afstandelijke benadering

Een Waterman heeft een afstandelijke energie maar ze bedoelen hier niets slechts mee. Ze doen dit om een eigen meningen over alles in hun omgeving te vormen. Ze zijn zich ervan bewust dat je als ergens té dichtbij staat, je niet meer objectief kunt oordelen. Een Waterman is heel erg onafhankelijk en houden van ruimte.

2. Ze willen gezien worden als anders

Watermannen zijn altijd opzoek naar originaliteit en ze willen zich dan ook graag onderscheiden van anderen. Dit helpt ons hen te begrijpen en dit zorgt er (hopelijk) voor eroor dat ze minder intimiderend overkomen.

Wil je een Waterman een compliment geven? Zorg er dan voor dat je ze wijst op hun unieke eigenschappen en vaardigheden.

Dit zou het ideale aantal kinderen voor je zijn op basis van je sterrenbeeld

3. Het zijn sociale vlinders, maar isoleren zich vaak

Dit is één van de grootste redenen dat ze verkeerd begrepen worden.. Ze zijn sociaal, maar ook weer niet. Verwarrend toch?! Ze delen graag hun gedachten en ideeën met vrienden en familie, maar gaan het liefst alleen op pad.

4. Ze helpen graag maar hoeven geen bedankje

De Waterman kan gezien worden als de activist van alle sterrenbeelden. Ze houden van vrijwilligerswerk, maar willen hier niet voor erkend worden.

5. De emotie is van het gezicht af te lezen

Watermannen zijn niet erg open over hun emoties, maar dat hoeft ook niet. Ze zijn namelijk heel makkelijk te lezen.

6. Ze geven écht om dingen, dit laten ze alleen niet altijd merken

Als Watermannen gekwetst worden, zetten ze vaak een masker op. Dat hij of zij niet huilt, boos wordt of een andere emotie laat zien in een lastige situatie, betekent niet dat het ze niks uitmaakt.

Jezelf beter leren kennen? Kom meer te weten over jouw sterrenbeeld in Neptunus