Kim van der Blom
Kim van der Blom Love & Seks 14 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Elk sterrenbeeld heeft zijn eigen element en dit vertelt veel over hoe jij met anderen omgaat

Ben jij bekend met de vier elementen? Misschien heb je vroeger wel naar Avatar gekeken op Nickelodeon en weet je -soort van- wat er mee bedoeld wordt. Water, aarde, vuur en lucht komen niet alleen maar voor in series en verhalen, maar zijn ook van groot belang in de astrologie. Elk sterrenbeeld heeft een ander element en dit heeft invloed op de invulling van het sterrenbeeld.

Welk element heeft mijn sterrenbeeld?

Het begint bij Ram, het eerste vuurteken en gaat door naar een aardeteken, Stier. Vervolgens een luchtteken (Tweeling) en een waterteken (Kreeft). Dit herhaalt zich voor de rest van de sterrenbeelden. In totaal zijn er dus drie vuurtekens, drie aardetekens, drie watertekens en drie luchttekens. Sommige astrologen hebben een theorie dat je je persoonlijk beter voelt tijdens de seizoenen van jouw element. Als je een Kreeft bent, voel je je beter tijdens het ‘waterseizoen’ van de Kreeft, Schorpioen en Vissen.

De comptabiliteit is vrij eenvoudig. Luchttekens gaan goed overweg met andere luchttekens, water met water etc. Verder zijn vuur- en luchttekens compatibel met elkaar en water- en aardetekens kunnen het goed met elkaar vinden. Vuur- en watertekens samen zijn dramatisch en hartstochtelijk, maar leiden vaak tot gedoofd vuur. Aarde- en luchttekens kunnen uren een gesprek met elkaar hebben, maar een emotionele band kan ontbreken. Het begrijpen hiervan, kan astrologie begrijpelijker maken. Ook legt het uit waarom je goed met een vuurteken omgaat, maar ongelooflijk botst met een aardeteken. Door de elementen kan je niet alleen anderen beter begrijpen, maar ook je eigen persoonlijkheid.

Vuurtekens: Ram, Leeuw en Boogschutter

Net als vuur is dit element helder, warm en verleidelijk. Ze zijn geneigd om extravert te zijn en hebben gepassioneerd lief. Ze zijn alles of niets-types, alles een vuurteken je leuk vindt, dan weet je het. Om gelukkig te zijn, hebben ze een bepaald niveau van vrijheid nodig. Maar zo snel verliezen ze ook weer hun interesse. Daarom moeten ze prioriteit geven aan tijd om op te laden en anderen ook een pauze te geven.

Als ze dat willen, kunnen vuurtekens alles doen wat ze willen. Dit element is geweldig om bij in de buurt te zijn.

Aardetekens: Stier, Maagd en Steenbok

Aardetekens zijn wijs, stabiel, sensueel en geaard. Ze staan voor je klaar wanneer je ze nodig hebt. Ze zijn geweldige tuiniers, koks en minnaars, ze heersen nou eenmaal over de fysieke wereld.

Het element van de aarde is betrouwbaar en ze maken dan ook betrouwbare vrienden, collega’s en partners. Ze zijn erg praktisch. Ze nemen hun doelen en ambities erg serieus en het kan daarom een uitdaging zijn om ze lichter te maken. Ben je opzoek naar loyaliteit? Dan zit je bij een aardeteken op het goede adres.

Luchttekens: Tweeling, Weegschaal en Waterman

Luchttekens zijn de moeilijkste mensen om vast te pinnen, maar dat is hoe ze het nou eenmaal leuk vinden. Luchttekens zijn snel, nieuwsgierig, flirterig en slim. Het zijn onder andere geweldige schrijvers, artiesten, communicators en charmeurs. Deze tekens zijn licht op hun tenen, als te serieus worden, gaan ze dingen snel uit de weg. Ze gaan graag met de stroom mee en omarmen verandering.

Dit is het meest aanpasbare element. Wanneer ze zich aan mensen of projecten binden, moet het interessant blijven. Het zijn wel geweldige mensen om te kennen en ze zullen gegarandeerd je muziekbibliotheek, vriendengroep, vocabulaire en je geest uitbreiden.

Watertekens: Kreeft, Schorpioen en Vissen

Watertekens blijven altijd in contact met hun emoties. Dit element is geweldig in het tussen de regels door spreken en lezen. Ze voelen de energie van een persoon door gewoon bij hen in de buurt te zijn. Daarnaast worden ze makkelijk beïnvloed door negatieve vibes. Dit teken is verreweg het meest emotioneel intelligent.

Het zijn geweldige detectives, dichters, artsen en therapeuten. Maar pas op dat je jezelf niet emotioneel overwerkt. Watertekens hebben meer liefde dan wie dan ook en doen alles om mensen te helpen.

Dit is het advies dat jij moet horen voor een eerste date volgens jouw sterrenbeeld