Kim van der Blom
Kim van der Blom Love & Seks 10 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Wist je dat je eigenlijk alle 12 de sterrenbeelden in jouw geboortehoroscoop hebt staan? Dit is waarom

Iedereen kent vast wel dat ene sterrenbeeld waar je he-le-maal niks gemeen mee hebt. Er zullen altijd sterrenbeelden zijn waar je wel of juist niet mee klikt, maar wist je dat alle sterrenbeelden in iedereens geboortehoroscoop aanwezig zijn? Ja, zelfs degene die je irriteren. Jouw geboortehoroscoop is compleet met elk teken, element en modaliteit.

Je geboortehoroscoop bestaat uit twaalf huizen en hier zijn de verschillende sterrenbeeld in verdeeld. Er kan geen sterrenbeeld ontbreken in jouw geboortehoroscoop, net zoals dat je niet zonder een van de huizen kan. Je hebt hierdoor altijd de neiging om met een van deze tekens te botsen. Je kunt je geboortehoroscoop veel makkelijker begrijpen als je begrijpt hoe dat sterrenbeeld werkt met jouw grote drie (zonne-, maan- en opkomend teken).

Dit is hoe jij jouw uitgebreide geboortehoroscoop kunt lezen

Zo speelt elk sterrenbeeld een rol in jouw geboortehoroscoop

Er wordt vaak gedacht dat wanneer er een sterrenbeeld niet voorkomt bij de planeten dat je dit dan moet negeren. Maar dat is niet waar, het betekent dat het huis met dat sterrenbeeld leeg is. En dit gebeurt vaak! Er zijn ook tien planeten en 12 huizen, waardoor het onmogelijk is om een planeet in elk huis te hebben. Wat het ook lastig maakt is dat Mercurius en Venus nooit meer dan twee tekens verwijderd kunnen zijn van je zonneteken. Hierdoor staan ze in hetzelfde sterrenbeeld en huis als je zon. Je belichaamt waarschijnlijk de sterrenbeelden die je veel meer in je geboortehoroscoop hebt, maar de lege huizen blijven bestaan. Wachtend tot ze geactiveerd worden door nieuwe manen, volle manen en planetaire transities.

Om erachter te komen hoe elk sterrenbeeld in je geboortehoroscoop een rol heeft in je leven, moet je goed op hun seizoenen letten.

Voorbeeld

Staat je opkomende teken (rising sign) in Tweeling en heb je geen planeten in Maagd? Let dan tijdens het Maagdseizoen goed op je vierde huis. De planeten reizen namelijk door je vierde huis heen. De planeten activeren dan tijdelijk je vierde huis, hierdoor wordt de nadruk gelegd op het Maagd-gedeelte van jouw geboortehoroscoop. Je kan tijdens dit seizoen aangezet worden om georganiseerd te worden op gebied van thuis- en familieaangelegenheden.

Deze vuistregel kan voor elk seizoen gebruikt worden. Hierdoor leer je te begrijpen waar die energie in je leven naar voren komt. Maar ook hoe je er mee kunt werken. Besteed daarnaast ook aandacht aan nieuwe en volle manen die in dat sterrenbeeld plaatsvinden.

Deze 3 sterrenbeelden kunnen in 2022 een carrièreboost verwachten