Kim van der Blom
Kim van der Blom Entertainment 10 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Love Islands’ Molly-Mae Hague ligt onder vuur na onhandige opmerking in podcast en haar management reageert

Molly-Mae Hague, bekend van Love Island, lag dit weekend onder vuur na een opmerking die zij maakte tijdens een podcast. Terwijl ze het hadden over haar leven in Diary of a CEO, sprak de influencer en creative director van Pretty Little Thing (PLT) over dat ‘we allemaal dezelfde 24 uur in een dag hebben’ en ‘dat alles mogelijk is als je iets hard werkt en graag genoeg wilt.. Wat je financiële situatie ook is’.

Molly wordt bestempeld als naïef en ongevoelig.

‘We hebben allemaal hetzelfde aantal uren in een dag’

Deze opmerking viel bij de meeste luisteraars niet goed in de smaak, ze vonden het een domme en ongevoelige opmerking en zeiden dat Molly dat makkelijk kan zeggen. De opmerking viel ook verkeerd doordat uit onderzoek van The Sunday Times in 2020 is gebleken dat werknemers voor de Boohoo Group, waar PLT deel van uit maakt, slechts £ 3,50 per uur krijgen.. Terwijl het minimumloon £ 9,50 is. Tegen Cosmopolitan vertelde een woordvoerder van de Boohoo Group: “Elke suggestie dat kledingarbeiders voor PLT (of een ander merk van de Boohoo Group PLC) lager worden betaald dan het minimumloon, is absoluut onjuist.”

In de podcast maakte Molly-Mae de opmerking: ‘We hebben allemaal hetzelfde aantal uren in een dag als Beyoncé’, maar ging hier verder niet op in. Veel mensen waren het niet eens met deze opmerking, omdat niet iedereen in luxe leeft. Sommige besteden die 24-uur in slecht betaalde banen, zodat ze voor een dak boven hun hoofd kunnen zorgen.

Molly-Mae Hague podcast

“Je krijgt één leven en het is aan jou wat je ermee doet”, zei ze. “Alsof je letterlijk alle kanten op kunt gaan. Toen ik daar in het verleden eerder over sprak, kreeg ik een beetje een klap, met mensen die zeiden: ‘Het is gemakkelijk voor jou om te zeggen, je bent niet opgegroeid in armoede, je bent niet opgegroeid met grote geldproblemen, dus als je daar zit en zegt: “We hebben allemaal dezelfde 24 uur in een dag”, is niet correct.”

De podcast was voor het eerst al gedeeld in december, maar Molly-Mae lag pas onder vuur nadat een clip opnieuw werd gedeeld. Dit was terwijl ze met haar vriend in New York was. Veel mensen gingen naar Twitter om hun mening te delen. Ze vonden haar houding hetzelfde als wanneer iemand zegt: “Als je dakloos bent, waarom koop je dan niet gewoon een huis?”.

Molly-Mae’s team reageert

Het management van Molly-Mae Hague deelt hun verklaring met Cosmopolitan UK: “Molly deed in december een podcast-interview over haar eigen opkomst tot succes. Als je naar het volledige gesprek en interview luistert, werd Molly gevraagd hoe de aard van haar potentieel groeit en hoe ze in zichzelf gelooft. Dit een deel van het interview ging over tijdefficiëntie met betrekking tot succes. Molly verwijst naar een citaat dat zegt: “We hebben allemaal dezelfde 24 uur in een dag als Beyoncé”.

Ze besprak haar eigen ervaring en hoe zij zich herkent in dit specifieke citaat. Molly geeft geen commentaar op het leven of de persoonlijke situatie van iemand anders, ze kan alleen spreken over haar eigen ervaring. Ze erkent dat iedereen op verschillende manieren en met verschillende achtergronden is opgevoed, maar haar opmerkingen hier verwijzen naar timing, hard werken en vastberadenheid in haar eigen leven.

Als je naar dit interview luistert, kun je zien dat het hele gesprek ging over haar eigen persoonlijke omstandigheden, hoe ze is opgegroeid en deze kleine clip in het gesprek ging over een citaat dat haar inspireert. Gebruikers van sociale media [delen] een korte fragment uit dit interview met woorden als ‘als je dakloos bent koop een huis’ en ‘als je arm bent, wees arm’ – dit zijn absoluut niet Molly’s woorden, dit zijn niet Molly’s gedachten en dit is helemaal niet de betekenis of gedachte achter dat gesprek.”

Dit is alles wat we weten over Love Island UK 2022: releasedatum, presentatrice en meer