Kim van der Blom
Kim van der Blom Entertainment 6 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit is alles wat we weten over Love Island UK 2022: releasedatum, presentatrice en meer

Het is alweer een paar maanden geleden dat onze favoriete deelnemers de villa verlieten, maar toch voelt het als gister dat Millie Court en Liam Reardon Love Island UK 2021 wonnen. Maar hoelang moeten we wachten op het nieuwe seizoen en wat is er al over bekend?

Dit is alles wat we weten over Love Island 2022.

Is Love Island 2022 bevestigd?

Goed nieuws! Een nieuw Love Island UK seizoen is zeker bevestigd. Presentatrice Laura Whitmore maakte het nieuws bekend tijdens de finale van Love Island 2021. Ze vertelde toen ook hoe je je voor dit seizoen kan aanmelden.

We zijn nu alweer een tijdje verder en het aanvraagformulier staat online.

Wanneer kunnen we het nieuwe seizoen verwachten?

Hoewel het nieuwe Love Island UK seizoen is bevestigd, is er nog geen releasedatum bekend. Maar vaak is de eerste aflevering te zien in de eerste week van juni. Dus als alles goed gaat, please covid, dan kunnen we het achtste seizoen van Love Island UK begin juni verwachten.

Wie gaat het seizoen presenteren?

Er is verder nog niet heel veel bekend over het nieuwe Love Island UK seizoen, de aanmeldperiode is pas net van start gegaan. Wel wordt er verwacht dat Laura Whitmore terugkeert om dit seizoen te presenteren samen met de welbekende voice-over (én Laura’s man!!!) Iain Stirling. Deze twee zijn al meer dan vier jaar samen, zijn inmiddels getrouwd en het gezin is uitgebreid met een kind en hond. Lief!

Siannise Fudge uit Love Island UK reageert op bodyshamers door middel van een TikTok-video

Millie en Liam maakte Love Island geschiedenis

We konden het vorige seizoen van Love Island UK zien hoe Millie Court en Liam Reardon wonnen. Zij versloegen Chloe Burrows en Toby Aromolaran, Faye Winter en Teddy Soares en Kaz Kamwi en Tyler Cruiksank. Ze maakte hun relatie officieel en hadden het over samenwonen. Daarnaast besloten ze de grote geldprijs van £50.000 eerlijk te verdelen.

Maar wat hun winst al helemaal bijzonder maakt, is dat ze Love Island-geschiedenis hebben geschreven. Zij zijn namelijk het eerste niet OG-koppel dat Love Island UK gewonnen. Ze kwamen beiden pas later de villa in. Sinds de show in 2015 voor het eerst te zien was, bestond elke winnend koppel uit tenminste één ‘originele’ Islander. Hoe bijzonder is dat?!

Kunnen we binnenkort nóg een Love Island huwelijk verwachten?