Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 6 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Mermaid waves zijn helemaal in en zó maak je ’t kapsel zelf

Beachy waves zijn al jaren een razend populair, maar er is een nieuwe haartrend die dit jaar groot gaat worden: de mermaid waves. We zien de mermaid waves al een tijd op Instagram en TikTok, waar de trend al meer dan 5,2 miljoen keer is getagd.

De mermaid waves zijn lang, golvend en het ziet eruit alsof je zo uit de zee komt.

Mermaid waves is de haartrend van 2022

Opzoek naar inspiratie om zelf de haartrend uit te proberen? JLo geeft de perfecte inspiratie. Haarstylist van de sterren, Chris Appleton, deelde JLo’s foto op Instagram met de caption: “Kicking of 2022 with jlos Waves.”

Heb jij de mermaid waves al gezien in haar videoclip voor ‘I’m On My Way To You’?

JLo is niet enige celebrity die fan is van deze haartrend. Ook Lizzo, Kim Kardashian, Shay Mitchell en Kylie Jenner zijn grote fans van de mermaid waves. Ook Zendaya was met de haartrend te zien op de rode loper bij de Oscars in 2021.

Hoe krijg je mermaid waves?

Haar- en make-upartiest Chris Georges vertelt dat de mermaid waves op dit moment het meest gevraagde tutorial is van het moment. Iedereen wil mee doen aan de nieuwste haartrend.

Maar hoe maak je ‘t? Chris gebruikt een stijltang. Hij begint een paar centimeter van de bovenkant van het hoofd af en hij buigt vervolgens het haar in afwisselend richtingen. Je wilt vooral de stijltang niet ‘slepen’, vergeet daarom niet je stijltang uit je haar te halen voordat je een nieuwe richting op gaat. Je mermaid waves gaan zo de hele dag mee!

Als je deze techniek gebruikt, kun je je waves aanpassen en een meer natuurlijke look creëren. Oh.. misschien moet je ook nog even je haar laten groeien óf lange extentions erin laten zetten.

‘De bixie’ is een combinatie van twee 90’s kapsels en wordt dé haartrend van 2022