Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 7 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Het nieuwe realityprogramma Singletown is vanaf vandaag te zien op discovery+

Nederland is weer een nieuw realityprogramma rijker: Singletown. En goed nieuws.. De eerste aflevering van deze nieuwe show staat vanaf vandaag op discovery+! Eerder spraken wij al met presentatoren Rijk Hofman en Loiza Lamers over hun rol in het programma en zij zijn ontzettend enthousiast over dit nieuwe format. Het enthousiasme werkt aanstekelijk, want wij kunnen niet wachten tot we de eerste aflevering hebben gezien.

Let’s go!

Singletown op discovery+

In Singletown worden koppels van elkaar gescheiden om een tijd apart van elkaar te leven in twee verschillende Singletown-appartementen. De deelnemers worden bij de eerste aflevering door het TV-scherm in de woonkamer al meteen met de neus op de feiten gedrukt, hun “exen” in het andere appartement kunnen zien met wie zij feesten en daten. Dit levert tijdens de TV-momenten veel pijnlijke en emotionele momenten op in beide appartementen. Vooral omdat het tussen de exen en hun dates soms aardig kan klikken.

Is de break die we al voor ogen hadden, misschien toch een definitieve break? Kan mijn liefje de verlokkingen van Singletown weerstaan? Wordt mijn partner ooit de partner die ik voor ogen heb? Is slechts een kleine greep uit de vele relatie-vraagstukken waar de deelnemers in Singletown (gedwongen) achter gaan komen.

‘Dit is het echte leven’

Presentator Rijk Hofman vindt het concept ontzettend tof. Rijk vertelt: “Het ordinaire is er uit. Het ‘verkloten’ van relaties is er ook uit, want ze zijn volledig single. Ze hebben bewust besloten om uit elkaar te gaan. Het is ook niet zo dat de singels worden verleid of dat ze in een bubbel zitten. Bij een programma zoals bijvoorbeeld Temptation Island dan heb je alleen maar de verleiders en that’s it. Dit is meer het echte leven.”

Bekijk hier een kleine teaser:

De Hartenceremonie

De Singletown-koppels krijgen tijdens ‘hartenceremonies’ de mogelijkheid om hun hart bloot te leggen. Leggen beiden hun hart ‘bloot’ in een kistje, dan verlaten zij samen het programma. Blijft er één van de kistjes – of beiden – leeg, dan blijft het koppel experimenteren met het single-leven.

Even voorstellen: dit zijn de kandidaten die meedoen aan ‘Singletown’ op discovery+