Kim van der Blom
Kim van der Blom Love & Seks 25 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Dit is hoe jij jouw uitgebreide geboortehoroscoop kunt lezen

Voor de veel mensen bestaat astrologie misschien alleen uit de wekelijkse horoscoop. Maar er komt natuurlijk veel meer bij kijken! Misschien heb je vaak gemerkt dat je horoscoop niet helemaal bij jouw persoonlijkheid aansluit. Dit komt omdat jouw horoscoop niet alleen bestaat uit een sterrenbeeld, maar uit veel meer aspecten.

Wij leggen het je uit!

Geboortehoroscoop

Je moet hiervoor kijken naar jouw geboortehoroscoop. De naam zegt het al: deze horoscoop laat zien waar de planeten zich op het moment van jouw geboorde bevonden. Het vertelt veel over jezelf, je kan het zien als een blauwdruk van jouw persoonlijkheid en ziel. Iedereen heeft hierdoor een andere ‘grafiek’, ook al ben je maar een paar minuten na elkaar geboren.

De traditionele astrologie kijkt niet alleen naar je sterrenbeeld, maar ook naar minstens negen planeten. Daarnaast heeft iedereen een zonneteken, maanteken, opkomend teken, Mercuriusteken en nog vele anderen. Het kennen van de ‘big three’ (zonneteken, maanteken, opkomend teken) kan je gedachte over de nauwkeurigheid van je horoscoop al veranderen.

Voor een beginner kan de informatie misschien wat overweldigend zijn. Het is wat veel en daarom leggen wij eerst de belangrijkste dingen van jouw geboortehoroscoop uit.

De 3 belangrijkste onderdelen van jouw geboortehoroscoop

Zonneteken
Het zonneteken vertelt wie je bent geworden. Daarnaast vertelt het over je algehele zelf en je ego. Het zonneteken is makkelijk te vinden, want het is eigenlijk jouw sterrenbeeld.

Maanteken
Het maanteken staat voor jouw emoties, je verborgen zelf en wie gaat over wie jij was als kind.

Het opkomend teken
Dit teken is hoe jij je verhoudt tot anderen, maar ook de persoonlijkheid die jij uitstraalt.

Binnenplaneten en jouw persoonlijkheid

Mercurius
Mercurius representeert hoe je communiceert, je geest, maar ook hoe jij informatie leert en verwerkt.

Venus
Waar Venus tijdens jouw geboorte stond, vertelt hoe je vrouwelijkheid uitdrukt. Het representeert de liefdestaal die je spreekt, maar ook hoe jij handelt in partnerschappen.

Mars
Mars vertelt hoe je mannelijkheid, woede, agressie en passie uitdrukt.

Jupiter
De plaats van Jupiter bepaalt jouw geluk, persoonlijke geloofssysteem en hoe jij jouw horizon verbreedt.

Saturnus
Saturnus vertelt over de beperkingen en uitdagingen waar jij mee te maken kunt hebben. Maar ook hoe je om gaat met verantwoordelijkheid en je carrière.

Buitenplaneten en jouw persoonlijkheid

De buitenplaneten bewegen veel langzamer rond de zon dan de binnenplaneten. Ze blijven langer in elk teken staan en hebben door de afstand een langzamer effect.

Uranus
Uranus laat jouw visionaire kant zien, hoe je in opstand komt en representeert momenten van genialiteit en inspiratie.

Neptunus
Neptunus beïnvloedt je dromen en fantasieën. Het vertelt ook hoe je de realiteit ontsnapt.

Pluto
Pluto laat zien hoe jij wedergeboorte, transformaties en jouw lot gaat ervaren.

Hoe lees jij jouw geboortehoroscoop?

Als de belangrijkste plaatsingen duidelijk zijn, krijg je een vollediger beeld. Begin daarom met het zonneteken, maanteken en opkomend teken. Deze zijn ook vrij makkelijk te vinden in je geboortehoroscoop.

Begin daarna met het beantwoorden van eenvoudige vragen. Denk hierbij aan: In welke tekens staan jouw zon, maan en opkomend teken? Zijn ze complementair? Welke planeet regeert jouw zonneteken in vergelijking met de planeet van jouw opkomend teken? Staan je emoties (maan) in een moeilijke relatie met je ego (zon)?

Om je geboortehoroscoop te bekijken zijn er veel online bronnen te vinden, zoals Cafe Astrology. Dit helpt je om meer te weten te komen over elke plaatsing. Zie de geboortehoroscoop als een hulpmiddel om jezelf beter te begrijpen.

Matchen jullie sterrenbeelden? Zo gebruik je astrologie om je relatie te verbeteren