Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Life 12 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

6 trucjes waardoor je ‘s morgens wél energiek wakker wordt

Hoe doen ze het toch? Sommige mensen zijn ‘s morgens meteen vrolijk en energiek als ze opstaan. Jij niet – je hebt echt wel een uur nodig om wakker te worden. Dat had ik vroeger ook, maar met de onderstaande trucjes word ik ‘s morgens ook een stuk energieker wakker.

Niet iedereen wordt geboren als ochtendmens, maar met de onderstaande hacks kom je een stuk dichter in de buurt.

Energiek wakker worden doe je zo

1. Stop met snoozen

Ja, die extra 9 minuten slapen lijken heerlijk, maar met 1 keer snoozen maak je jezelf alleen maar moeier. Het zorgt ervoor dat jouw hersenen weer in slaap willen vallen, en vervolgens abrupt uit die slaap gerukt wordt. Geen goed idee als je uitgerust en energiek wakker wilt worden. Zet je wekker dus gewoon 10 minuten later, en ga er direct uit.

2. Ga naar buiten

Het is misschien het laatste waar je ‘s morgens aan denkt, maar wist je dat direct naar buiten gaan goed is voor je energie-levels? Door meteen de frisse lucht in te gaan, zorg je ervoor dat jouw lichaam weet dat het tijd is voor een nieuwe dag. Hallo energie! Een rondje van 10 minuten kan hier al effect op hebben.

3. Eet een gezond ontbijt

Fuel your body! Eet ‘s morgens een ontbijtje vol met koolhydraten, eiwitten en vetten om jouw lichaam de nodige brandstoffen voor de dag te geven. Deze ontbijtjes met eiwitten zijn een aanrader. Of ga voor een ontbijt met havermout.

4. Knuffel met je huisdieren

Door te knuffelen maak je het stofje oxytocine aan. Van dit hormoon word je gelukkig. Knuffel dus ‘s morgens met je huisdier en profiteer van al die aandacht en liefde.

5. Douche koud

We geven toe dat het een stuk makkelijker is om ‘s morgens onder een warme douche te stappen, maar als je weet welke voordelen koud (af)douchen heeft dan wil je niet anders meer. Het is elke dag een mentale test, waarbij je vól energie zit als je het gedaan hebt. Draai die temperatuurknop dus eens naar beneden en hallo energieboost!

Voor eens en altijd: dit is waarom koud douchen hartstikke goed voor je is

6. Doe een workout

‘s Morgens sporten kan je een energieboost geven. Trek dus je sportkleding aan als je wakker wordt, en beweeg! Wat je doet, maakt niet uit. Sommige mensen staan voor dag en dauw in de sportschool, anderen vinden het heerlijk om de dag te beginnen met een yoga-sessie in de woonkamer. Doe wat voor jou werkt.

Vet gestrest? Loop een extra rondje door het bos want er is geen plek op de wereld waar je rustiger van wordt als de natuur