Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 22 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

10 oogschaduw-ideeën waarmee jij komende Valentijnsdag harten gaat veroveren

Het is alweer bijna tijd voor de dag van liefde: Valentijnsdag. Het is de perfecte tijd om uit te pakken. Of je nou een relatie hebt of dat je single bent en op date gaat, het maakt niet uit! Kies voor een frisse set nagels en combineer het met Valentijnsdag geïnspireerde oogschaduw looks.

Ga voor ‘sexy eyes’.

Valentijnsdag geïnspireerde oogschaduw

Ben jij al helemaal klaar voor Valentijnsdag en kan je niet meer wachten? Maak je klaar om screenshots te maken. We hebben voor iedereen wat inspiratie gevonden. Dit zijn tien van de oogschaduw ideeën die wij op Instagram hebben gezien.

1. Koraaloogschaduw

Het beste aan roze is dat er super veel tinten zijn. Hierdoor is het eigenlijk de perfecte kleur voor elk persoon en elke situatie. De koraalkleurige oogschaduw is niet te hard of te fel. Daarnaast is het ook een passende voor de naderende lente.

2. 3 verschillende tinten

Waarom zouden we voor maar één oogschaduw kleur kiezen als we er drie verschillende kunnen gebruiken? Pak drie make-up kwasten en drie verschillende kleuren. Je kan net zoals de foto kiezen voor paars, roze en lavendel. Begin met de lavendelkleurige oogschaduw en blend het met de roze tint op de binnenste ooghoek tot de wenkbrauw. Maak de look af door de paarse oogschaduw toe aan de buitenste hoek van je oog.

3. Rood en goude Valentijnsdag oogschaduw

Camila Cabello laat zien hoe we het op Valentijnsdag moeten aanpakken. Rood en goud is een perfect alternatief als je voor iets anders wilt gaan dit jaar.

4. Roze liner met oogschaduw

In plaats van de klassieke zwarte liner ga voor een roze liner zodat het perfect is voor Valentijnsdag. Gebruik een platte kwast om een scherpe wing te maken.

5. Licht roze oogschaduw

Hailey draagt een zachte oogschaduw look, maar het is toch perfect voor Valentijnsdag. Het enige wat je voor de look nodig hebt is een matte lichtroze oogschaduw. Voeg een kleine eyeliner toe om de look af te maken.

6. Smokey Valentijnsdag oogschaduw look

Roze en rood zijn misschien de kleuren voor Valentijnsdag, maar dat betekent niet dat je het niet je eigen draai kan geven. Voeg er bijvoorbeeld een warme tint aan toe, zoals grijs of bruin. Hierdoor breng je de look helemaal samen. Wil je voor een meer ingetogen look gaan? Kies dan voor een lichtroze oogschaduw in plaats van felroze.

7. Felroze oogschaduw

Wij zijn fan van alles wat Selena Gomez doet en deze roze look is perfect voor Valentijnsdag.

8. Gedurfde oogschaduw

Wil jij op Valentijnsdag voor een gedurfde oogschaduw look kiezen? Dan moet je zeker voor deze look gaan! Het is super schattig en daarnaast steel je er gegarandeerd de show mee.

9. Oogschaduw met roze hartjes

Een oogschaduw look met hartjes kan natuurlijk niet in het rijtje ontbreken. Het hoeft zeker niet overdreven te zijn, teken kleine hartjes rond je ogen met een roze eyelinerpotlood.

10. Een bronzen oogschaduw look

Een ander alternatief voor de roze oogschaduw? Warme neutrale tinten zijn ook perfect voor Valentijnsdag. Kies voor bronze oogschaduw en combineer het met een roze lip. Prachtig!

TikTok-trend: we gaan de ‘clean’ make-up look overal zien dit jaar