Redactie
Redactie Love & Seks 19 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

8 tekenen dat hij echt een blijvertje is

Het is altijd goed om te weten of jouw liefje een blijvertje is, of je nou twijfel of niet. Wij hebben acht tekenen op een rij gezet voor je waaruit blijkt of jouw lief forever bij je blijft, of niet..

1. Hij durft te zeggen dat hij van je houdt

Nummmmmer één. Meneer durft te bekennen dat hij van je houdt. Niet die ‘ik vind je leuk’ bulls*hit nadat jullie al bijna twee jaar samen zijn. Een echte man en blijvertje weet dat hij moet uitspreken dat hij van je houdt én hij moet het natuurlijk menen. Maar daar gaan we dan maar gewoon vanuit.

2. Hij is niet bang om open te staan voor jouw problemen

Sommige mannen schrikken af van vrouwen die hun emoties durven te tonen. Het mag in het hokje ‘zeiken’ worden geplaatst en dat voelt natuurlijk alles behalve respectvol. Soms durven vrouwen hierdoor niet open te zijn naar hun partners. Merk je dat jouw man juist van je verlangt dat je je emoties met hem deelt? Dan mag hij zeker blijven.

3. Hij laat zien dat hij ook zorgzaam is

Zorgzame mannen zijn de bom. Compleet de bom. Mannen die koken, mannen die boodschappen doen, mannen die schoonmaken, de was doen, oh we kunnen uren door. Natuurlijk, de vrouw is van oorsprong verzorgend, maar een man die ook deel durft uit te maken van het huishouden is hot as hell en scoort zeker punten.

4. Hij gaat respectvol om met je familie en vrienden en iedereen is dol op hem

Ook niet onbelangrijk: hoe reageert je omgeving op je lover? Zijn je vriendinnen gek op hem en kunnen je ouders niet meer zonder hem? Misschien moet jij dat dan ook niet meer doen.

5. Hij durft zichzelf te uiten en is niet bang zijn gevoelens met je te delen

Mannen en emoties. Het blijft een vak apart. De één begrijpt er overduidelijk niets van, waar de ander er iets té openlijk over is. Maar over het algemeen kunnen we het zeer waarderen als een man durft uit te spreken wat hem dwars zit. Het voorkomt problemen en vooral: ruzie. Als jullie hier altijd eerlijk over blijven tegen elkaar zit dat in ieder geval goed.

6. Hij durft het te zeggen als hij het ergens niet mee eens is en accepteert het ook als jij dat doet

Het welles nietes spel wordt natuurlijk herhaaldelijk gespeeld tussen stellen. Geen enkel probleem, want het houdt het ook wel weer gezellig. Echter moet er een mooie balans zijn en moet jíj hem kunnen wijzen op fouten en hij jou. Iedereen maakt fouten en dat is oke. Zolang je maar weet hoe je er mee om moet gaan.

7. Jullie hebben dezelfde kijk op de toekomst

De toekomst is natuurlijk precies waar het om draait met blijvertjes. Hoe zien jullie de toekomst voor je? Wonen jullie samen? Nemen jullie kinderen? Zitten jullie niet meteen op één lijn, dan is dat niet per se meteen reden tot paniek. Alles heeft tijd nodig en kan nog veranderen. Echter is het wel goed om uit te spreken wat de verwachtingen zijn. Je moet elkaar niet voor het lijntje gaan houden.

8. Jullie gaan respectvol met elkaar om

Jullie zijn volwassenen met eigen dromen en ideeën. Deze moet je van de ander accepteren en adoreren. Zo niet? Dan zijn jullie misschien niet voor elkaar gemaakt. Je gaat respectvol met elkaar om, in alle opzichten, ten alle tijden.

Lees ook: Hét geheim van een lange relatie volgens een liefdesexpert