Janne Vogel
Janne Vogel Beauty en Style 17 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Dé haarkleur voor 2020: ‘golden brunette’ à la Kylie Jenner

Ben je toe aan iets nieuws met je haar en zoek je inspiratie? Zoek niet verder. Volgens kappers wordt ‘golden brunette‘ de go to haarkleur voor de rest van 2020. En dat allemaal dankzij Kylie Jenner.

Het is qua kleur een soort mix van mokka- en karameltinten en hoe lekker en prachtig klinkt dat?

Golden brunette: de haarkleur voor 2020

Alhoewel we nog steeds verliefd zijn op de bronde trend die Kim introduceerde, is de huidige haarkleur van Kylie alles waar we van droomden.

Naast de mokka- en karameltinten zijn zorgvuldig highlights geplaatst om een andere dimensie aan de kleur toe te voegen. En dat terwijl de kleur zacht en natuurlijk blijft.

Warmere tonen

Volgens Dan Spiller, JOICO Color Ambassador in Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Europa, is de haarkleur al langer favoriet onder beroemdheden. “De haarkleur kan worden aangepast aan de huidskleur van de klant én ziet er heel natuurlijk uit”, zegt hij.

“Daarnaast zijn warmere honingtonen weer helemaal in. En die trend gaat dwars in tegen assige, bijna grijze looks.” Gezond, glanzend haar met warme tonen is dus helemaal terug in 2020. En daarom willen wij het liefst vandaag nog golden brunette-lokken.

Een natuurlijke haarkleur is het (weer) helemaal

De nieuwste trends op het gebied van haarkleur zijn vrijwel allemaal gericht op het creëren van ‘zachtere, meer gedempte tonen’. Veel minder hard dan de enorme bleektrend, dus.

Nog zoiets: ooit was blond blond en brunette brunette, maar inmiddels kunnen we dat niet meer zeggen. Natuurlijk ogende high- en lowlights zijn het op het moment helemaal en daarom hebben we miljoenen kleuren en tinten die er precies tussenvallen. En een stuk natuurlijker ogen. Ook op het gebied van beauty is een natuurlijke look hot, dus de haarkleur matcht daar mooi bij.

Kylie’s golden brunette-haarkleur

De haarstylist van Kylie speelt in op haar huidskleur met een gouden basis en frisse, lichtere tonen om haar gezicht te framen. Wat ze ook precies heeft, wij vinden het er fabulous uit zien en willen ook.

Glamour UK