Emma Plasmans
Emma Plasmans Gezondheid 17 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

Maskers tegen puistjes: 7 recepten waarmee je thuis aan de slag kunt

Verschrikkelijk, die puistjes. Of je nou nog steeds in je late pubertijd hangt of net adult acné hebt moeten verwelkomen, het blijft vervelend. Maar wist jij al dat je je huid ook heel goed kan verzorgen met maskers tegen puistjes?

Naast dat een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste een goed idee kan zijn, kun je ook prima zelf aan de slag. Bijvoorbeeld met de volgende maskers tegen puistjes:

1. Appel Cider Azijn

Was eerst voorzichtig je gezicht met water. Meng vervolgens ¼ azijn met ¾ water. Doop een wattenstaafje in het mengsel en breng het aan op het puistje. Het droogt het puistje vervolgens uit. Je kan het mengsel meerdere keren per dag aanbrengen, maar spoel het wel na tien minuutjes weer af.

2. Honing kaneel

Hoewel honing plakt en kaneel spijzig is en dus niet heel aantrekkelijk lijkt om op je gezicht te smeren, maken ze een dodelijke combinatie tegen puistjes. Neem twee eetlepels honing en meng dit met een theelepel kaneel. Breng het mengsel aan en laat voor vijftien minuten intrekken. Daarna goed afspoelen.

Last van acné? Deze fijne crèmes werken goed voor een acné gevoelige huid.

3. Honing en yoghurt

Er is heel wat tumult rondom acné en lactose. Of het nu echt zo is dat je van het eten van melkproducten acné triggert is nog steeds niet duidelijk, maar door het op te smeren verminder je wel degelijk je acné en krijg je ook een mooiere complexie. Cleopatra zwoer bij haar melkbadjes, maar yoghurt werkt ook prima en is wat beter aan te brengen. Neem een eetlepel volle yoghurt en een eetlepel honing. Breng het mengsel aan op je gezicht en laat het drogen. Breng weer een nieuw laagje aan als het droog is en ga zo door tot je een redelijk dik maskertje hebt. Daarna vijftien minuten laten intrekken en voorzichtig verwijderen met een washandje.

4. Bananenschil

Ja, het gedeelte van de banaan wat we niet eten is óók nog nuttig. De schil zit namelijk vol met goede stofjes die zorgen voor de aanmaak van nieuwe cellen en verminderen roodheid. Eet je banaantje en wrijf vervolgens met de binnenkant van de schil je gezicht in. Dertig minuten laten intrekken en daarna goed afspoelen.

5. Citroensap

Citroensap droogt een puistje op een niet agressieve manier uit. Pers een citroen uit en meng het optioneel met wat yoghurt. Breng het mengsel aan op de probleemzones met een wattenstaafje en laat tien minuten intrekken. Daarna goed afspoelen.

6. Aspirine en honing

Dit is een geweldige ontstekingsremmer. Prak zes aspirines tot poeder en meng het met een grote lepel honing. Honing werkt namelijk als natuurlijke ontstekingsremmer en van aspirines kennen we de werking. Laat het masker niet langer zitten dan vijftien minuten, want de aspirine kan er voor zorgen dat je bloed verdunt. Goed afspoelen met lauw water.

Benieuwd hoe je een apart honingmasker maakt? Je leest het hier.

7. Knoflook

Het klinkt niet superaantrekkelijk, maar een knoflookteentje kan je redding zijn. Prak er een paar tot moes en breng het aan op je pukkeltje(s). Twintig minuutjes laten intrekken en afspoelen.