Redactie
Redactie Beauty en Style 16 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

De hoge paardenstaart is hotter dan ooit en zo maak je ’em perfect

Draag jij je haar ook graag in een paardenstaart? Het is niet alleen praktisch maar staat ook lekker fris. De hoge paardenstaart is niet meer weg te denken uit het huidige modebeeld.

De perfecte hoge paardenstaart ziet er ingewikkelder uit dan dat ‘ie is. Daarnaast kan je deze paardenstaart zowel casual als chic dragen. Draag het bijvoorbeeld met losse plukken, of juist strak naar achteren.

Zo maak je de hoge paardenstaart

Wellicht heb je vaak gedacht dat zo’n hoge paardenstaart moeilijk te maken is. Eigenlijk is het simpeler dan je denkt, mits je deze trucs goed toepast:

Stap 1

Borstel, brush of stijl je haar naar wens. Bijvoorbeeld helemaal stijl of juist met zachte golven.

Stap 2

Hang je haar ondersteboven en breng het met je beide handen naar het midden van je hoofd toe. Zorg ervoor dat je het allemaal netjes bijeenbrengt zonder lussen.

Stap 3

Doe een elastiekje rond je staart en trek het goed aan. Let op dat je het elastiekje tot zijn maximum opdraait, zodat het later niet meteen uitzakt.

Stap 4

Spuit haarlak op je haar, niet op je paardenstaart. Rol vervolgens met je haarlakbus over je hoofdhuid in de richting van je paardenstaart. Zo werk je alle donshaartjes weg.

Stap 5

Draai en haarlokje rond je elastiek zodat je deze niet ziet.

Inspiratie paardenstaart

Wij selecteerden een heel fijn rijtje inspiratie:

Lees ook: 5 x écht goede haarmaskers die je quarantainekapsel instant herstellen