Emma Plasmans
Emma Plasmans Love & Seks 15 jun 2020
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn de 10 tekenen dat je je partner voor het leven hebt gevonden en jullie relatie perfect is

Niemand zit te wachten op een zoveelste gebroken hart en we proberen altijd ‘de ware’ uit de vijver te vissen. Denk je er één aan de haak te hebben geslagen en wil je zeker weten of jullie voor elkaar zijn gemaakt? Wij hebben met liefde een lijstje gemaakt met de tien tekenen dat jullie een perfecte relatie hebben.

Het hele ‘date’ proces is al ingewikkeld genoeg, maar dan nadert de periode waarin je erachter komt of je lover ‘het’ is.

Lees ook: Dankzij deze 5 tips ga jij dit weekend contact maken met die ene hottie tijdens het uitgaan

Jullie hebben dé perfecte relatie

Wanneer je in een relatie zit ga je jezelf een aantal dingen afvragen. Is dit een langdurige relatie of gaan we voor kort en krachtig? Om achter het antwoord van deze vraag te komen, hebben we een mooi lijstje samengesteld.

1. Je lief is de eerste waaraan je iets vertelt

Of het om nu over goed of slecht nieuws gaat, je partner is altijd de eerste persoon waar je even mee praat. Je vindt het fijn als hij/zij weet wat er aan de hand is en dat maakt jullie relatie zo sterk.

2. Je zegt altijd wat er in je hoofd omgaat

Als je niet het gevoel hebt dat je alles, maar dan ook echt alles, kwijt kan aan je nieuwe liefde, dan moet je misschien even een paar dingen op een rij zetten. De gekste gedachtes met elkaar bespreken is namelijk erg belangrijk en zorgt ervoor dat jullie beiden je kwetsbaar op durven te stellen.

3. Je partner staat achter je en motiveert je

Ben je niet helemaal in je hum en zie je het even niet meer zitten? Dan is het je partner die je een duwtje in de rug geeft. We hebben allemaal weleens momenten wanneer het nét iets meer moeite kost, dus is het des te fijner om iemand te hebben die je support en achter je staat.

4. Jullie investeren allebei genoeg tijd in elkaar

Koppels die niet genoeg tijd en energie aan elkaar besteden houden het vaak niet lang vol. Soms heeft iedereen even personal space nodig, dat is logisch, maar een succesvolle en leuke relatie kost moeite en tijd.

5. Hij/zij vraagt om jouw hulp

Een van de grootste redenen waarom mensen op zoek zijn naar een relatie is het hebben van iemand die je vertrouwt en als een maatje met je door het leven gaat. Hulp vragen hoort daar ook bij. Waar het ook over gaat, het is fijn om te weten dat er altijd iemand is waar je 100% op kan rekenen.

6. Jullie weten wanneer er ‘sorry’ gezegd moet worden

Toegeven dat je fout zat is niet makkelijk. Het liefst ontwijken we dit moment koste wat het kost, maar een gezonde relatie gaat er juist om dat je je trots even aan de kant kan zetten. Misschien kan het voelen als een zwakte, maar op zo’n moment kom je juist eerlijk en verantwoordelijk over.

7. Je lover weet wat je onzekerheden zijn

Iedereen heeft onzekerheden en daarom is het fijn als je dit met je partner deelt. Omdat we allemaal onzekerheden hebben, zijn we allemaal gelijk aan elkaar. Elkaars onzekerheden kennen en respecteren maakt de relatie een stuk hechter.

8. Samen lachen jullie het hardst

Als je het ons vraagt is een relatie niet perfect zonder een grote dosis humor. Op de momenten dat jullie het hardst lachen zijn jullie vaak met z’n tweeën. Dat brengt jullie ontzettend dicht bij elkaar.

9. Jullie ‘claimen’ elkaar niet

Misschien is dit wel het allerbelangrijkste ingrediënt van een gezonde relatie. Elkaar claimen kan uit bescherming zijn, maar is voor beiden erg vervelend. De één voelt zich jaloers en de ander voelt zich tegengehouden. Dat is echt wat je wilt vermijden in een relatie.

10. Jullie luisteren naar elkaar

Ook al is het een irritant of vervelend gesprek, het is belangrijk dat jullie naar elkaar luisteren. Misschien gaat het gesprek wel over iets belangrijks en heb je het niet door, omdat je niet goed luistert. Zo ontstaat er miscommunicatie wat jammer genoeg vaak leidt tot ruzie. Als je goed naar elkaar luistert weet je dat je relatie goed zit.

Lees ook: Lol of liefde? Kom erachter waarom jij het bed induikt met je ex