Shanice Zoeteweij
Shanice Zoeteweij Beauty en Style 14 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

Pimple patches zijn een hit en wij vertellen je waarom – plus welke je wilt scoren

Niets vervelender dan een puistje op de dag dat je een belangrijke meeting hebt, een date, of – een kleine flashback- op de avond van je eerste schoolfeest. Yep, we’ve all been there.

Dat laatste kunnen we niet meer terugdraaien, maar voor de rest lijken pimple patches de oplossing. Wat zijn het en waar scoor je ze? Wij vertellen je meer.

De werking van pimple patches

Puistjes uitknijpen is een no go, dat weten we inmiddels. Maar zo’n fijne joekel op je hoofd komt altijd heel onhandig gepland en wil je het liefste verbloemen. Daar komen pimple patches tevoorschijn: deze kleine, transparante pleistertjes behandelen het puistje plaatselijk met de juiste ingrediënten zonder de rest van je huid onnodig uit te drogen bijvoorbeeld.

De ingrediënten in de pimple patches zorgen ervoor dat de onzuiverheden uit de huid worden gehaald (zoals een exfoliant als salicylzuur), de huid wordt gekalmeerd (zoals pepermunt) en dat ontstekkingen worden afgeremd.

Zo gebruik je pimple patches

De handigste truc om pimple patches te gebruiken is door ze ’s nachts op je huid te plakken. Dan weet je zeker dat niemand er iets van merkt en kom je de volgende dag weer flawless uit je bed. Ook werkt de huid gedurende de nacht het hardst aan het vernieuwen van de cellen, wat bij dit proces handig van pas komt.

Vaak komen ze in funky vormen en kun je er gewoon make-up over aanbrengen zodat je ze overdag ook kunt dragen. Dit kan ook handig zijn zodat je er bijvoorbeeld niet aan gaat krabben. Zorg altijd dat je huid helemaal schoon is voor je ze aanbrengt.

Wanneer kun je beter geen pimple patches gebruiken?

Als je een hele gevoelige huid hebt, dan kan een overdosis van een bepaald ingrediënt zoals salicylzuur de huid juist irriteren en uitdrogen. Dan is het vaak het beste om de natuur gewoon zijn werk te laten doen wat het puistje betreft.

Heb je last van acne dan is het goed om research te doen naar welke ingrediënten voor jouw huid het beste zijn. Verkeerde ingrediënten kunnen het namelijk verergeren. Weet je het niet zeker, dan is het altijd het beste om eerst een dermatoloog of andere specialist te bezoeken.

De beste pimple patches op een rij

Ze zijn nog zeldzaam, maar deze toppers zijn al verkrijgbaar in Nederland.

pimple patches

1. Oh K! Clear Cover Blemish Patches, €4,95

Deze zestien patches zijn top wanneer je last hebt van onzuiverheden en ontstekingen. Ze bevatten namelijk onder andere tea tree olie dat de huid kalmeert en ontstekkingsremmend werkt.

2. Patchology Breakout Box, €16,69

Deze set bevat een aantal hele handige items. Zo zitten er patches in met salicylzuur tegen puistjes, patches die de poriën kleiner maken en charcoal strips voor je neus om daar onzuiverheden te verminderen.

pimple patches

3. Zitsticka Killa, €31

Deze box bevat acht patches en acht swabs om puistjes te lijf te gaan. De patches hebben mini stekeltjes (no worries, je voelt er niets van) waardoor de formule diep in je huid doordringt en jij in no time weer een egale huid hebt.

pimple patches

4. COSRX Acne Pimple Master Patch, €8,45

De patches van COSRX helpen de puistjes aan te pakken bij de kern. Ze verminderen de veroorzakende bacteriën in de huid en remmen ontstekingen af. De set bevat verschillende formaten.

5. Apricot Simple Against Pimple Pimple Patches, €12

Nieuw bij de Bijenkorf is het sustainable merk Apricot. Ze bevatten hydrocolloïd, wat de puistjes uitdroogt en zorgt dat de huid snel weer geneest. Daarnaast zijn ze natuurlijk ook vegan en dierproefvrij.

Lees ook: