Alex Ebbers
Alex Ebbers Beauty en Style 4 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Heb je puistjes of acne? Dan zijn dit de enige moisturizers die jij nog in je leven nodig hebt

Wie last heeft van puistjes of acne heeft waarschijnlijk al tientallen adviezen gekregen over welke producten je moet gebruiken. Wie door de bomen het bos niet meer ziet, vindt hier een handige lijst met dagcrèmes die goed werken voor een acne gevoelige huid.

Moisturizers voor een huid met acne of puistjes

Wat veel mensen niet weten, is dat een huid met acne meestal een gevoelige huid is. En wat wil je te allen tijde vermijden bij een gevoelige huid? Agressieve ingrediënten. Deze maken de huid alleen maar onrustiger, resulterend in – op den duur – nog meer problemen. Vandaag zetten we vijf fijne en milde moisturizers op een rij voor de acne gevoelige huid.

1. Eucerin Ultrasensitive kalmerende crème (droge huid) €12,99

Dit is een fijne crème voor mensen met een droge huid. Heb je bijvoorbeeld last van een jeukende huid of een branderig gevoel? Dan verlicht deze moisturizer deze klachten. Daarnaast help de crème de huidbarrière herstellen. Extra fijn: het product zit in een luchtdichte verpakking, waardoor de ingrediënten intact blijven.

2. AntiREDNESS kalmerende crème van Eucerin (vette huid) €15,49

Deze moisturizer is geschikt voor mensen met een vettere huid. Met name wanneer je last hebt van roodheid is dit een fijne crème. Ook dit product zorgt voor een verbeterde huidbarrière en door de luchtdichte verpakking blijven de ingrediënten hun werk doen.

3. Effaclar Duo (+) Unifiant €14,88

De moisturizers van Effeclar Duo [+] zijn fijn voor de huid die last heeft van puistjes of acne, maar ook van acne-littekens. De crème werkt kalmerend, maar ook mild exfoliërend, waardoor de huid er stralender uitziet. Zorg er wel altijd voor – dit geldt natuurlijk altijd, maar extra bij het exfoliëren van de huid – dat je na gebruik een SPF aanbrengt.

4. Uncover Skincare moisturizer (vette of droge huid) €49,95

De moisturizers van Uncover Skincare zijn niet direct gericht op de acne-huid, maar zitten bomvol goede ingrediënten. Zoals omschreven is een huid met acne een gevoelige huid, die baat heeft bij milde verzorging. Je betaalt er iets meer voor dan voor de andere moisturizers in dit rijtje, maar dan heb je wel écht een goed product met ingrediënten waar je huid écht baat bij heeft.

5.Calm Non-Greasy / Hydrating Dagcrème SPF 30 (vette of droge huid) €34

De Calm-lijn van Paula’s Choice is speciaal gemaakt voor de gevoelige huid – precies wat de acne-huid nodig heeft. Het is tevens een fijne crème voor een huid met rosacea. Daarnaast bevat het product een zonnefilter, wat natuurlijk altijd een plus is.

Dit vind je ook interessant:Heb jij last van acne, eczeem of psoriaris? Dan is cannabisolie het wondermiddel dat jou gaat helpen