Yasmine Esser
Yasmine Esser Gezondheid 4 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Haha WAT? Wij vrouwen absorberen DNA van mannen waar we seks mee hebben gehad

Dacht je dat je over je ex heen was en dat je nooit meer iets met hem te maken hoefde te hebben? Helaas hebben we dan slecht nieuws voor je. Want er zijn onderzoeken die suggereren dat vrouwen het DNA bij zich dragen van mannen waar ze seks mee hebben gehad. Iel.
Dit nieuws kan als een schok komen. En je kunt het gevoel hebben dat je je eigen lichaam niet meer vertrouwt. Er zijn namelijk wetenschappers die denken dat wij vrouwen deeltjes bij ons dragen van mannen waar we seks mee hebben gehad…

Het gaat om deeltjes van microchimerisme, of in gewoon Nederlands: lichaamsvreemde cellen.

Het was al bekend dat vrouwen lichaamsvreemdecellen bij zich dragen na een bevalling. Ook heb je – logischerwijs – vreemde cellen als je een bloedtransfusie of een orgaantransplantatie hebt ondergaan. Maar nu blijkt ook dat vrouwen deeltjes bij zich dragen van mannen waar ze mee naar bed zijn geweest.

Er is namelijk mannelijk DNA ontdekt in de hersenen van onderzochte vrouwen. Ook bij vrouwen die nooit zwanger waren geweest van een jongen.

Van sommige exen kom je nooit af

Dit is niet alleen heel vreemd als je erover nadenkt. Het geeft je ook een kleine kans op allerlei dingen als: problemen bij de zwangerschap, een auto-immuunziekte en vormen van kanker.

Begin niet meteen met panikeren. Seks is nog steeds leuk, maar doe het wel altijd veilig. Voor je het weet is een man geïnfiltreerd in je lichaam en kom je nooit meer van hem af. Horror.

Lees ook: Bewezen: Vrouwen zoeken een man die op hun broer lijkt

Chimerismyour tango