Gina Koninkx
Gina Koninkx Beauty en Style 28 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Heb jij last van acne, eczeem of psoriaris? Dan is cannabisolie het wondermiddel dat jou gaat helpen

Bijna niemand is gezegend met een stralend perfecte huid maar gelukkig zijn er steeds meer fijne producten op de markt te vinden die daar aan kunnen bijdragen. Huidproblemen zoals acné en psoriasis kunnen je ontzettend onzeker maken maar dit product zou wel eens de oplossing kunnen zijn voor jou: cannabisolie.

Cannabisolie (of hennepolie) wordt een hype nu het steeds meer naamsbekendheid krijgt als huidverzorgingsproduct. Maak je geen zorgen, van een high effect is absoluut geen sprake want de olie is gemaakt van medicinale cannabis (ook wel CBD of cannabidiol genoemd), een boost voor je huid.

Wat is cannabisolie?

In cannabis zit de natuurlijke stof cannabidiol, deze stof wordt gebruikt om cannabisolie te maken dat wordt gebruikt als product voor de huid. De olie heeft een kalmerend en helend effect op de huid en dat zorgt er voor dat verschillende huidaandoeningen kunnen worden … of zelfs volledig worden verholpen.

Voor wie is cannabisolie geschikt?

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat cannabisolie vooral effectief is bij mensen die last hebben van acné. Dat komt door het ontstekingsremmende effect van het product. De roodheid verdwijnt en de huid wordt diep gehydrateerd zonder dat de huid vettig wordt. De talgproductie wordt afgeremd en in sommige gevallen zelfs helemaal geblokkeerd.

In tegenstelling tot veel andere behandelingen die mensen met acné volgen (zoals lasertherapie en het gebruik van ontstekingsremmende medicijnen) is cannabisolie veel minder schadelijk omdat het een natuurlijk product is.

Psoriaris en eczeem

Cannabisolie is niet alleen effectief voor mensen met acné, het schijnt ook goed te helpen bij mensen die last hebben van eczeem of psoriasis. De olie dient als een (preventieve) bescherming tegen de twee huidaandoeningen en vrouwen die last hebben van psoriasis of eczeem zullen daar heel erg blij mee zijn.

Middel tegen rimpels

Wij hoeven er misschien nog niet aan te denken want van rimpels is op onze leeftijd nog niet echt sprake, maar cannabisolie zou ook daar een positief effect op hebben. Het stoot dode huidcellen af en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen. Sowieso een goed product om alvast in je kast te hebben staan dus.

Cannabisolie kopen

Nu wil jij natuurlijk dolgraag weten waar je dit fijne spul kan krijgen. Dat kan onder andere bij Bol.com. Daar vind je een ruim aanbod van hennepoliën.