Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Love & Seks 28 mei 2020
Leestijd: 4 minuten

Lol of liefde? Kom erachter waarom jij het bed induikt met je ex

Het is uit met je ex en je bent er behoorlijk kapot van. Je leven samen is voorbij en vaak moet je toch weer een beetje je eigen leven opbouwen. We zeggen vaak dat we onze ex nooit meer zullen aanraken. Maar voordat je het weet heb je toch sex met je ex. Shit, oeps én waarom?

Het blijft iets geks, die aantrekkingskracht. Soms kan je jezelf nog zoveel beloven maar loopt het in het echte leven allemaal anders. En meid, dat overkomt de beste.

Seks met de ex

Het is een bekend fenomeen: seks met de ex. Voordat je het weet lig je toch weer op vrijdagavond bij je ex in bed. Je baalt er van want het is niet voor niets uit tussen jullie. En je bent bang voor de consequenties voor je hart.

De redenen waarom jij het bed induikt met je ex

Wellicht biedt het je troost dat het vrijwel iedereen een keer overkomt. Maar toch vraagt iedereen zichzelf af waarom.

Er zijn verschillende redenen waarom je in bed belandt met je ex. Soms kan het een onschuldige reden zijn, maar soms heeft het ook meer te betekenen. Weet jij voor jezelf waarom je nog het bed deelt met je ex én of je dat nog echt wilt?

Reden 1: het is vertrouwd

Uiteraard is seks met je ex vertrouwd. Je kent elkaars lichaam en je weet min of meer wat je te wachten staat. Dit is dan ook een veelvoorkomende reden om seks te hebben met je ex. Maar gaat die vertrouwdheid je echt iets brengen? Zolang je blijft hangen in het vertrouwde kan je je niet openstellen voor een eventuele nieuwe liefde. Vraag jezelf af of jij het vertrouwen echt uit deze actie moet halen.

Reden 2: het kan voelen als afsluiting van jullie relatie

Misschien wil je nog intiem zijn met je ex omdat het voor jou voelt als afsluiting van de relatie. Pas op als dit de reden voor jou is. Seks is namelijk iets heel intiems en zorgt vaker voor meer verbintenis tussen twee mensen dan verwijdering. En ook moet je je afvragen wat jullie hiermee opschieten. Zelfs als jij denkt geen gevoel meer te hebben voor je ex kun je een relatie beter afsluiten met een goed gesprek zonder intimiteit.

Reden 3: je hebt nog gevoelens voor je ex

Intimiteit gaat bij vrouwen vaak samen met veel gevoelens. En juist als het uit is met je grote liefde kan je hunkeren naar intimiteit. Want dan voel je je weer even geliefd. Maar pas op dat je van je hart geen moordkuil maakt. Op het moment vindt je het misschien fijn maar grote kans dat je later huilend in je eigen bed ligt. Wees een beetje lief én streng voor jezelf en laat je gevoelens tot rust komen.

Reden 4: het is een makkelijke optie

Oei… een bad girl op zoek naar een makkelijk lolletje. Misschien heb je in de tussentijd nog niet een andere leuke scharrel aan de haak geslagen en val je nu terug op je ex. Gebeurd het te vaak dat jullie na een avondje stappen bij elkaar in bed belanden? Als jullie hier beide oké mee zijn en geen verwachtingen van elkaar hebben is het een probleem. Vraag jezelf af hoe je het zou vinden als je ex opeens met een andere vrouw bezig is? Als die gedachte je maag doet omkeren weet je dat casual sex vanaf nu verboden terrein is.

Reden 5: je hoop dat het door seks goedkomt

Als je bent gedumpt in een relatie kan dat een behoorlijke knauw voor je zelfvertrouwen zijn. Je gaat je ex idealiseren en wilt vrijwel alles doen om hem terug te krijgen. Als je dit herkent is seks echt de slechtste optie die er is. Het zorgt er namelijk voor dat je nog onzekerder wordt én je ook nog eens gebruikt voelt. Intimiteit is niet de oplossing voor een verbroken relatie. Heb je nog wel hoop dat het goedkomt? Ga dan het gesprek aan maar hou jullie handen thuis en kleren aan.

Meer over situaties met je ex: