Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Love & Seks 18 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Loop je je ex tegen het lijf? Houd dan déze dingen in gedachten om niet compleet ongemakkelijk te worden

Zodra het uit is met je lover wil je vaak niets liever dan even je eigen tijd. Maar de kans bestaat natuurlijk dat je je ex tegen het lijf loopt. Je wordt al ongemakkelijk bij de gedachte, want hóe doorsta je zo’n awkward moment?

Je kan hem tegenkomen op een feestje van een gemeenschappelijke vriend of simpelweg op straat omdat jullie in dezelfde stad wonen. Dat het een keer gaat gebeuren staat vast, maar wanneer?

De gedachtes die je jezelf kunt aanleren als je je ex tegenkomt

Je wilt natuurlijk niets liever dan dat je ex denkt dat het je niks doet om hem of haar tegen te komen. Maar diep van binnen weet je niet echt hoe je gaat reageren.

Je gedrag komt voort uit gedachtes. En daarom delen wij vijf gedachtes die jou helpen zodra je je ex tegenkomt:

1. “Ik heb niks te bewijzen”

Misschien heb je het gevoel dat je je ex moet bewijzen dat je leven zonder hem of haar ook leuk is. Maar eerlijk, dit ben je je ex toch niet verschuldigd? Je hoeft je niet te bewijzen tegen over deze persoon want jullie delen geen leven meer samen. Wat kan jou het schelen wat hij of zij wel of niet denkt? Juist, niks.

2. “Ik richt mij op de toekomst”

Zodra je je ex tegen het lijf loopt wordt je misschien letterlijk je verleden ingetrokken. Maar zeg dan tegen jezelf dat je verleden achter je ligt. De toekomst is nog een onbeschreven blad en kan jij helemaal inrichten zoals jij wilt en met de juiste mensen. Hoe fijn is dat?

3. “Ik heb genoeg liefde in mijn leven”

Stel je ex heeft al iemand anders dan kan dat nogal pijnlijk zijn. En dat is logisch. Maar in plaats van je te focussen op de liefde die ooit tussen jullie was, focus je je op de liefde die je nu hebt. En liefde komt niet alleen voor tussen geliefdes. Wat dacht je van je vriendinnen en familie? Die zijn namelijk wel voor áltijd.

Meer over de liefde:

Elitedaily.com