Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Love & Seks 21 nov 2019
Leestijd: 3 minuten

Als je deze 8 vragen met ‘klopt’ kunt beantwoorden ben je écht klaar met je ex

Het is al een tijdje uit met je ex en je pakt je eigen leven weer op. Je hebt plezier met je vrienden en je geniet weer van het leven. Maar hoe weet je nou zeker of je echt over je ex heen bent?

Soms denk je dat je over ex heen hebt totdat er na wekenlange radiostilte weer een Whatsappje binnenkomt. Shit, het doet je toch meer dan je had gedacht.

Ben jij over je ex heen?

Je wilt zo snel mogelijk het gevoel hebben dat je over je ex heen bent. Maar hoe weet je nou zeker dat een onverwachtse ontmoeting je koud laat? Als je deze vragen met een volmondige ‘ja’ kunt beantwoorden dan weet je dan je over je ex heen bent. Moet je helaas op een paar antwoorden nog ‘nee’ beantwoorden? Geen zorgen, bekijk de vragen over een paar weken weer en wie weet dat je dan wel een 100% score hebt.

1. Ik denk niet meer dagelijks aan mijn ex.

Zodra je niet meer dagelijks aan je ex denkt heb je blijkbaar ruimte voor andere gedachtes. You go girl! Dit geeft aan dat je verder gaat met je leven. Je leven bestaat niet meer uit hem of haar.

2. Ik heb weinig tot geen behoefte aan contact met hem of haar.

Merk je dat je opeens totaal geen behoefte hebt om met excuses je ex te benaderen? Dat geeft aan dat je simpelweg minder behoefte hebt aan contact met deze persoon. Ook dit geeft aan dat je interesse zich verplaatst naar andere dingen.

3. Ik kan er mee dealen als hij met iemand anders gaat daten.

Oei, deze is pittig. Maar als je kunt dealen met het idee van een ander in het leven van je ex dan ben je écht over je ex heen. Dit geeft namelijk aan dat je geen warme gevoelens meer hebt voor je ex. Je bent letterlijk los van jullie liefde die er ooit was.

4. Ik ben niet meer boos

Vaak zie je dat mensen na een break-up boos zijn. Ook al kan je woede terecht zijn, geeft deze emotie aan dat je nog iets te verwerken hebt. Merk je dat je je neer kunt leggen bij de situatie en je woede wegebt?

5. Ik heb geen behoefte meer om je ex te ‘stalken’ op social media

Omdat het je simpelweg steeds minder interesseert wat hij in zijn leven doet. Je bent te druk met je eigen leven en het blijkt inmiddels al weken geleden te zijn dat je hem hebt ‘gestalkt’ op social media.

6. Ik heb weer zin om te gaan daten

Opeens valt het je op hoeveel mannelijk of vrouwelijk schoon er op straat loopt. En dit keer vind je het wel leuk als iemand je aanspreekt in de kroeg. Ach, een drankje doen lijkt je best gezellig met die knapperd.

7. Gemeenschappelijke vrienden zijn geen big deal

Voorheen vond je dit het grootste drama in je leven. En vond je het bijna noodzaak dat jullie gemeenschappelijke vrienden een keuze moesten maken. Maar nu vind je het prima dat jullie elkaar mogelijk om een feestje tegenkomen.

8. Je kunt op jullie relatie terugkijken zonder buikpijn of andere nare gevoelens

Je ziet het inmiddels als een leuke tijd die jullie samen hebben gehad. Ja ook als niet alles is gelopen zoals je had gehoopt.

Misschien vind je dit ook interessant: