Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Food 2 okt 2015
Leestijd: 3 minuten

8 x waarom samen uit eten gaan de sleutel is tot een geweldige relatie

Samen een hapje eten. Niet thuis op de bank achter de tv, of een thuisbezorgd van de Chinees, nee, echt samen uit eten. Het is de sleutel tot succes van jullie relatie. Benieuwd waarom? Zeg nou zelf, het is altijd een hoogtepunt van de dag als je mag eten. Iets lekkers waarvan je echt heel gelukkig wordt. En als je dat ook nog samen met je liefde mag opsmikkelen, op een geweldige plek, dan is het helemaal leuk. Wij leggen je uit waarom samen uiteten gaan écht zorgt voor een geweldige relatie:

1. Je hebt de beste gesprekken

Als jullie samen uiteten gaan bespreken jullie de dingen waar jullie anders niet aan toe komen. Als je op de bank zit komt het er namelijk niet zo snel van om serieuze gesprekken te voeren. Nu bespreken jullie bijvoorbeeld wat jullie dwars zit in jullie relatie. En jullie komen verliefder thuis dan ooit.

2. Jullie zijn echt met zijn tweeën

In een relatie is het soms lastig om echt iets met zijn tweeën te doen. Op feestjes zijn er altijd andere mensen en door de weeks zijn jullie ook druk met werk en andere verplichtingen. Uiteten gaan is echt jullie momentje samen.

3. Je besteedt meer aandacht aan je uiterlijk

Je gaat natuurlijk niet in je huispak naar een restaurant. Je maakt je net iets mooier dan op een normale dag en trekt de leukste jurkjes uit de kast. Je voelt je mooi en je lover kijkt naar je met verliefde ogen als je in de woonkamer verschijnt met je mooie outfit en prachtige haar.

4. Liefde gaat door de maag

Het is zelfs bewezen dat je van eten gelukkig wordt. Niets leuker om dat samen met je lover te doen. Wat er die avond ook gaat gebeuren, je weet in ieder geval dat je gaat eten en dat is áltijd leuk en lekker. Je proeft weer nieuwe dingen waar je intens gelukkig van wordt.

5. Jullie komen samen op de meest leuke plekken

De ene naar de andere hotspot komt als paddestoelen boven de grond en er is dus altijd wel een plek waar jullie naar toe willen. Of juist dat ene restaurantje dat een pareltje blijkt te zijn maar niemand kent. Wij worden in ieder geval heel erg enthousiast van het ontdekken van nieuwe plekken.

6. Jullie maken je eigen top tien restaurants

De kans is groot dat jullie dit stiekem ook doen. Daarnaast niet alleen een top tien van restaurants maar ook een top tien van de beste dim sum, lasagne, sushi en al het andere waar je van gaat watertanden. Als de nummer één van de troon wordt gestoten is dat ook een memorabel moment dat gevierd moet worden. En jawel, dat vieren jullie natuurlijk met nog een keer uit eten gaan.

7. Mensen die geld besteden aan experiences zijn gelukkiger

Uiteindelijk draait het leven om avontuur en het maken van herinneringen, daar kan een mens namelijk heel lang op teren. Jullie hebben genoeg momenten waar jullie samen op terug kunnen kijken.

8. Uiteten gaan = wijn drinken

Niets leuker dan een excuus hebben om te veel wijntjes te drinken. Je kan natuurlijk niet dat ene gerecht eten zonder een passende wijn. En we vinden het allemaal, wijn maakt elke avond leuker.