Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Reizen 17 jul 2016
Leestijd: 3 minuten

9 tekenen dat je een echte luxepoes bent op vakantie

Je hebt werkpaarden en luxepaarden en jij behoort stiekem tot de laatste categorie, althans op vakantie. Je waant je het liefst in weelde en het kan niet luxe genoeg voor jou, want dat is in jouw ogen écht vakantie:

1. Je wilt minimaal een vier-sterren hotel

Want dan pas voel jij je op je gemak. Je gaat nooit of te nimmer in een hotel slapen waar het niet bekend is hoeveel sterren het heeft. Of nog erger, niet eens sterren aan zijn gegeven. Als je opzoek gaat naar een vakantie kijk je niet eens naar andere opties, het moet minimaal vier sterren hebben anders gá je simpelweg niet.

2. Of een beoordeling van een 9,0

En je leest gerust tientallen reviews om te ontdekken of de douche wel of niet goed is, of het ontbijt wel uitgebreid genoeg is, of de bedden lekker liggen, of het personeel behulpzaam is en alle andere prinsesseneisen die je hebt. Als je ontdekt dat er iets niet klopt, of de beoordeling lager dan een 9,0 is, is het hotel direct afgeschreven.

3. Je wilt niet naar restaurants waar het menu uit plaatjes bestaat

Want restaurants die hun eten presenteren door middel van fout belichte foto´s op een kaart maken jou niet hongerig. Bovendien vind je dit iets voor typische toeristen en dat is wel het laatste waar jij je mee wilt associëren. De enige uitzondering die je maakt is met sushi, dan vind je het namelijk wel fijn om te weten hoe je sushi eruit ziet.

4. Je wilt alleen maar directe vluchten

En ook alleen maar vanaf de luchthaven die bij jou in de buurt is. Pas als het meer dan 100 euro verschil maakt, ben je bereid om naar een verder gelegen luchthaven af te reizen of om een indirecte vlucht te pakken. Je vindt het namelijk allemaal maar gedoe en vermoeiend.

5. Je ligt áltijd op een strandbedje

Want met het handdoek op het strand liggen? No way. Je weet namelijk niet hoe je moet liggen, kan niet relaxt je boek lezen en je eten is nooit zand-vrij. Bij aankomst eis je direct het allermooiste strandbed op en het liefst een groot matras voor zes personen waar jij samen met je lover op ligt alsof jullie oliesjeiks uit Dubai zijn.

6. En bediening

Want je vindt het zalig dat je met je luie reet de hele dag op dezelfde plek kan blijven liggen: op je strandbedje. Je bent dan ook lichtelijk geïrriteerd als je erachter komt dat er zelf-service is. En je vertelt je reisgezelschap direct dat je het een beetje klantonvriendelijk vindt.

7. Alles moet bloedmooi zijn

De gebouwen, de stranden, de mensen, het eten, écht alles moet zo mooi zijn dat je Instagram-volgers jaloers worden.

8. De kwaliteit van het strandzand is belangrijk

Een prachtige locatie, maar niet met strandzand wat als deeg aan je poezelige voetjes voelt? Dan bedank je graag en zoek je een vakantie waar ze dat wél hebben.

9. Alles moet beter dan thuis zijn

Want je vindt dat je op vakantie jezelf maximaal in de watten mag leggen en je dan écht van luxe mag genieten. Een douche die minder mooi is dan je eigen thuis of bed wat minder groot is dan je zelf hebt zijn voor jou échte dealbreakers.

LEES OOK: Dingen die je op vakantie doet die je veel vaker zou kunnen doen