Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Relaties 6 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

In deze romantische Airbnb’s werden de meeste huwelijksaanzoeken gedaan

Naar aanleiding van een duik in de reviews ziet Airbnb dat steeds meer mensen besluiten om te trouwen tijdens hun romantische overnachting in een Airbnb. De verwijzingen naar huwelijksaanzoeken zijn sinds 2018 namelijk verdrievoudigd. Maar in welke romantische accommodaties werden de meeste aanzoeken gedaan?

Van knusse afgelegen hutjes tot luxe huisjes compleet met bubbelbad en spectaculair uitzicht; een ding is zeker, de romantiek spat er vanaf en je krijgt spontaan zin om op een knie te gaan.

In deze Airbnb’s werden de meeste huwelijksaanzoeken gedaan

1. The Machinery Shed, Blackheath, NSW, Australië

Met haar ligging in een appelboomgaard en uitzicht op Blackheath’s iconische blauwe kliffen, is het in deze 125 jaar oude omgebouwde machinekamer heerlijk vertoeven met je aanstaande verloofde.

The Machinery Shed
AirBnb

2. Hot Tub Near National Park, Estes Park, CO, Verenigde Staten

De gastheer van dit spectaculaire huis legt uit waarom de liefde kan opbloeien tijdens het verblijf van zijn gasten: “Om de een of andere reden worden er veel huwelijksaanzoeken in mijn huis gedaan. Misschien komt het door de eenvoud van de locatie, de privacy, het uitzicht op de zonsopgang vanuit bed, de rust van de bergen.  Ik ben zelfs wel eens ingehuurd als fotograaf op een bruiloft van mijn gasten!”

Hottub near national park
AirBnb

3. Il Pulcino di Maria, Comomeer, Italië

Deze prachtige villa en haar magische locatie aan de westelijke oever van het Comomeer, is de  perfecte setting om elkaar diep in de ogen te kijken en een zwoel aanzoek te doen.

Comomeer in Italie
AirBnb

4. 16th Century Dovecot, Edinburgh, Schotland, Verenigd Koninkrijk

In Edinburgh vind je deze in een prachtige tuin verscholen oude duiventoren. En volgens gastvrouw Sarah is er dan ook nog genoeg ruimte voor tortelduiven: “In de afgelopen acht jaar zijn er ongeveer 10 huwelijksaanzoeken gedaan in mijn cottage, die allemaal zijn geaccepteerd!”

Dovecot
AirBnb

5. Nature’s Edge Cabin, Worcestershire, England, Verenigd Koninkrijk

De romantische ‘Nature’s Edge Cabin’ geeft je een echte privé spa ervaring en is te vinden op het platteland van Worcestershire, net buiten Malvern. Gastheer Steve doet er tegenwoordig alles aan om de sfeer zo romantisch mogelijk te maken. Er hangt zelfs een neonbord onder de bomen dat zegt ‘Marry Me’. Als dat geen teken is…

Natures edge cabin
AirBnb

6. Super Cute Airstream, Wimberley, TX, Verenigde Staten

Deze schattige retrocaravan staat verscholen in een bos langs de oevers van de Smith Creek. Je kunt hier heerlijk ontsnappen aan het drukke leven en genieten van elkaar en de natuur.

Airstream US
AirBnb

7. Red Rocks Oasis, Idledale, CO, Verenigde Staten

Dit prachtige guesthouse op de top van een berg is perfect voor koppels die van de natuur houden. Gastvrouw Tassi legt uit waarom haar huis zo populair  is bij verliefde stelletjes: “We hebben al meer dan 100 huwelijksaanzoeken op het landgoed gehad (voor zover ik weet)2en ik ben er vaak op de een of andere manier bij betrokken. Het is zo hartverwarmend om te zien hoe alle goed doordachte plannen op hun plaats vallen. Het is werkelijk prachtig.”

Red Rocks
AirBnb

8. The Water’s Edge, Utterson, ON, Canada

Deze unieke cottage ligt aan de oever van een van Muskoka’s mooiste meren. Gasten kunnen samen ontspannen met het geluid van het kabbelende water en knetterend haardvuur terwijl ze in de hangmat liggen en de zonsopgang bewonderen. De perfecte setting voor een aanzoek.

The Waters Edge
AirBnb

9. Appalachian Container Cabin, Otto, NC, Verenigde Staten

Dit moderne tiny house in de Smoky Mountains, is een uniek verblijf gebouwd uit zeecontainers. Tijdens de overnachting kun je wegzwijmelen bij het prachtige uitzicht over de Appalachian Trail.

Appalachain trail
AirBnb

10. Rural Hideaway with a Hot Tub, Cornwall, England, Verenigd Koninkrijk

Dit landelijke toevluchtsoord van Gastvrouw Jacqueline beaamt dat er liefde hangt in haar Airbnb: “We hebben het geluk gehad een groot aantal huwelijksaanzoeken te mogen ontvangen en we zijn zelfs betrokken geweest bij het ‘in scène zetten’ van de aanzoeken en helpen hen graag om zich voor te bereiden voor het grote moment’’

Appalachain trail
AirBnb