Gina Koninkx
Gina Koninkx Beauty en Style 2 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Bad hair day? Veeg wat aluminiumfolie in je haar voor een instant prachtig kapsel

Je snapt niet hoe vrouwen het voor elkaar krijgen om elke dag met glanzend haar over straat te paraderen. Met de grootst mogelijke moeite krijg jij enigszins slag in je haar en van glans is vrijwel nooit sprake. Het voelt alsof je elke dag met een bad hair day opstaat. Gelukkig kan de aluminiumfolie haar hack een uitkomst bieden.

Op TikTok kom je gelukkig duizenden hacks tegen die je make-up, skincare en haar routine een stuk makkelijker maken.

De aluminiumfolie haar hack

Wij zijn in ieder geval verkocht na het zien van deze handige tutorial. De volgende keer dat we opstaan met een pluizig kapsel wat bij voorbaat onze dag verpest, pakken we gewoon een stukje aluminiumfolie uit de keuken.

@sarahelsiee #stitch mit @laurentpreble Bad hair day? not anymore 😂😍Thank u girl !!!!! #hairhacks #hairtutorial #learnontiktok #beautytutorial #tutorial #fyp #fy ♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show

Zo werkt de hack

Goed. Het enige wat je nodig hebt voor deze hack is een stuk aluminiumfolie. Dat heeft toch vrijwel iedereen in de kast liggen. Zo niet, ren naar de winkel want het zilveren spul gaat al je bad hair days goedmaken. Scheur een stuk af en vouw het twee keer dubbel. Pak een lok haar en knijp de folie om het haar. Druk stevig en wrijf het stuk folie van je kruin naar de punten naar beneden. Je kan hierbij behoorlijk wat kracht zetten.

Soms is het nodig een lok een paar keer te behandelen, maar dan héb je ook wat. Het folie zal je pluizige weelderige coupe namelijk omtoveren in een glanzende dos haar. Va-va-voom jij bent ready voor de dag. Ideaal voor de momenten waarop je ook echt even geen zin hebt je haar te behandelen met een stijl- of krultang.

Ook na een fikse regenbui kan jouw haar wel een touch up gebruiken met een stukje folie.