Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Seks 27 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Met deze avondroutine voorkom je dat jouw relatie in een sleur belandt – en het duurt maar vijf minuten

Het ene moment is je relatie nog leuk en levendig, terwijl je het andere moment ineens verveelt bent door de dagelijkse gang van zaken. De sleur heeft toegeslagen. Gelukkig is er een avondroutine die ervoor zorgt dat jij en jouw partner weer tot elkaar komen?

Of beter nog: met dit trucje voorkom je dat jij en jouw partner in die gevreesde sleur belanden.

Pillow talk voorkomt de sleur in je relatie

Stellen die samenwonen zijn vast wel bekend met het ‘roommate syndrome. Deze vloek heerst na een tijdje samenwonen en zorgt ervoor dat jullie elkaar meer zien als huisgenoten, dan als lovers. Daar moet verandering in komen.

Als de drukte van alledag al je aandacht opeist, is het laatste waar je energie voor zou kunnen hebben, een band opbouwen met je partner aan het einde van de avond. Toch is het belangrijk dat je ‘s avonds in bed even de tijd neemt om tot elkaar te komen en met elkaar te praten, in plaats van TikTok erbij te pakken.

Een goed gesprek in bed, zo doe je dat:

We zeggen niet dat je meteen diepe gesprekken of politieke discussies moet voeren. Het hebben van een licht gesprek is juist fijn om even te ontspannen. Experts raden aan om de onderwerpen luchtig maar emotioneel gedreven te houden, zo kom je dichter tot elkaar.

Als je even niet weet waar te beginnen, dan kan je ook een van deze trucjes toepassen om het gesprek te starten:

  • Kies een onderwerp en bespreek je favorieten – dit kan zijn het seizoen van het jaar, waar je naartoe zou reizen als je overal naartoe kon, beste film aller tijden en noem maar op.
  • Noem allebei drie dingen op waar je dankbaar voor bent geweest in de afgelopen drie dagen.
  • Download de app ‘Card Decks’ voor leuke vragen om samen te beantwoorden.