Redactie
Redactie Life 10 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

DIY: zo maak je zelf een bed van pallets (spoiler: het is heel makkelijk)

Een hip bed kan je ook gewoon van pallets maken en dit is gelukkig makkelijker dan het lijkt. Het staat nét iets specialer dan een ‘gewoon’ bed en is ook gelijk een stuk goedkoper. Een win-win situatie dus. Zó maak je zelf een bed van pallets.

Zelf een bed van pallets maken

Een bed van pallets geeft een industriële stijl en past in veel slaapkamers. Door de natuurlijke materialen geef je een rustige en natuurlijke look. Het leuke eraan is dat je het kan stylen zoals je zelf wilt.

Wat heb je nodig

Ofcourse: pallets. Hoeveel hangt af van de grote van je matras. Veel pallets kan je online voor niet veel geld aanschaffen en er zijn zelfs plekken waar je ze gratis op kan halen. Je kan het simpel houden en de pallets gewoon neerleggen maar je kan er ook iets meer moeite in stoppen.

Een standaard pallet maat is 80 x 120 centimeter. Een gemiddeld matras is 200 centimeter lang dus je hebt meerdere pallets nodig. Afhankelijk van of je ze in de breedte of lengte neerlegt houd je altijd aan de zijkant of voorkant een stuk pallet over.

Als je dit mooi vindt kan je dit zo laten maar je kan er ook voor kiezen om de pallets af te zagen. Als je een goed formaat hebt is het verstandig om de pallets schoon te maken (als je ze tweedehands hebt). Met name als ze gratis zijn, zijn ze vaak al gebruikt en dus wat viezer.

De rest van je bed met pallets

De pallets kan je vervolgens gaan schuren: zo voorkom je splinters en dat je matras beschadigd wordt. Als je nog niet tevreden bent met hoe de pallets eruit zien kan je ze nu gaan verven. Bij pallets kiezen de meeste mensen voor een lichte kleur maar de keuze is natuurlijk aan jou.

Vergeet hierbij geen laag grondverf aan te brengen voor de beste dekking. Eenmaal geverfd kan je ook nog nadenken over een hoofdbord bij je bed. Zet de pallet dan op de zijkant neer en zo creëer je een extra luxe bed.

Als je jouw bed niet hoeft te verplaatsen ben je bijna klaar maar als je wieltjes onder de pallets plaatst is jouw bed verschuifbaar (handig voor als jij je kamer nog wel eens wilt veranderen). Zorg er alleen wel voor dat er een rem op de wieltjes zit zodat je bed niet wegrolt in de kamer.

Opslag in de pallets

Een voordeel van een bed van pallets is dat er ruimte over is tussen de houten planken van de pallets. Hier kan je erg creatief mee zijn. Vul het met lampjes, boeken of andere kleine decoraties en jouw bed is naar jouw smaak gepersonaliseerd.