Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 14 jul 2015
Leestijd: 2 minuten

Belt hij niet terug? Dit zijn 4 mogelijke redenen waarom

Waarom. Wáárom belt hij nou niet terug? Soms heb je er echt geen verklaring meer voor. De date verliep zo goed, zo soepel. En toen besloot hij niets meer te laten horen. Lag het dan aan mij? Heb ik raar zitten doen? Heb ik iets gezegd? Prima kans van niet. Mannen hebben namelijk ook gewoon soms zo hun eigen redenen om niet meer terug te bellen en die hebben niets met jou te maken:

1. Ze zitten nog met een ex in hun hoofd

En wees eerlijk dames, deze moeten wij toch ook herkennen. Oude liefdes zijn altijd tricky. Soms zit je in een situatie waarin de ander een einde heeft gemaakt aan de relatie en je gedwongen door moet met je leven. Dus hij gaat maar een beetje daten terwijl hij er eigenlijk niet aan toe is. En wat dan? Dan ontmoet hij misschien jou. En hij vindt je heus leuk (want je bent nu eenmaal leuk), maar zijn hoofd staat er totaal niet naar. Hij is alleen nog maar bezig met haar, zijn ex. Nee, daar wil je niet eens tussenkomen. Laat het gaan en denk nog eens terug aan de tijd dat jij het zo zwaar had met een ex. Gebroken harten zijn de de naarste mijnenvelden.

2. Ze zijn eigenlijk niet opzoek naar een relatie

Sommige jongens willen eigenlijk gewoon een beetje aanklooien en niets meer (net als wij af en toe). Het is echter goed mogelijk dat hij tijdens jullie dates erachter is gekomen dat jij misschien andere dingen verlangt dan hij. En om dan niks meer te laten horen.. Tja, netjes is anders. Maar het is zeker een verklaring en het is er ook nog eens eentje waarbij je het jezelf niet aan hoeft te trekken. Jammer dan, maar we gaan door.

3. Ze zijn te druk met andere dingen zoals hun carrière

Hoewel je ergens kunt zeggen dat wanneer je de ware liefde vindt, je hier altijd wel tijd voor kunt vrijmaken, is de vraag eerst of iemand überhaupt zin heeft om open te staan voor de (ware) liefde. Wanneer je hebt besloten je even compleet op jezelf te richten, is het goed denkbaar dat je daar even geen relatie naast kan denken. Af en toe een date hier en daar is dan gezellig, maar relaties kosten nu eenmaal tijd en dat zal niemand kunnen ontkennen.

4. Ze hebben er emotioneel geen ruimte voor

Iedereen heeft sh*t aan zijn en haar hoofd in deze levensperiode. Je probeert jezelf te vinden. Je levensgeluk, je dromen, maar komt onderweg genoeg tegenslagen tegen en het leven is daar om je te verrassen (zowel in goede als slechte momenten). Dit alles kan met gemak zorgen voor een emotionele blokkade waardoor er nu eenmaal geen tijd is voor anderen. Eerst jezelf op de rails krijgen, dan kan het meisje pas in de trein stappen. Trek het je dus niet aan, want het feit dat hij je niet terugbelt ligt echt lang niet altijd aan jou.