Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 17 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

Groeit jouw haar ook maar niet langer dan je schouders? Dit is de verklaring

Ben jij ook zo’n pechvogel dat jouw haar niet langer groeit dan tot net over je schouders en word je ook steeds voor gek uitgemaakt als je dit mensen probeert uit te leggen? Dan komen wij met nieuws. Want ja helaas, haar kan inderdaad op een moment stoppen met groeien als het een bepaalde lengte heeft bereikt. Hoe het werkt? Wij leggen het je uit.

Haargroei is persoonlijk

Haargroei is anders bij iedereen en wordt beïnvloed door je dieet en omgeving. Je haar groeit gemiddeld één centimeter per maand en valt ongeveer uit nadat het 24 tot 48 centimeter heeft bereikt. Dit is ook weer bij iedereen anders en hangt af van je genen en omgevingsinvloeden. Sommige mensen hebben echter een groeicyclus van zeven tot tien jaar, waardoor ze hun haar extreem lang kunnen laten groeien (maar of dat nu zo mooi is…).

Hoe kom je toch aan lang haar?

Wil jij je haar echt graag lang laten groeien? Probeer dan proteïnerijke maaltijden te eten en anders producten met voldoende ijzer en zink. Supplementen werken helaas in negen van de tien gevallen niet. Daarnaast is het van groot belang dat je je haar goed onderhoudt. Het mag dan lang worden, maar als het dun en onverzorgd gaat ogen kun je het beter kort houden. Lang haar is pas mooi als het er gezond uitziet.