Emma Toussain
Emma Toussain Lifestyle 29 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Ben jij ambivert? Je kans is groot dat jij jezelf hierin herkent

Je hoort waarschijnlijk je hele leven al over extraverte-en introverte persoonlijkheden. Je voelt je óf één van de twee, of je zit er net tussenin. Nou, als dat laatste het geval is ben je waarschijnlijk ambivert. Is niks geks, betekent gewoon dat jouw persoonlijkheid iets genuanceerder in elkaar zit en dat is waarschijnlijk ook waarom jij jezelf af en toe moeilijk te plaatsen vindt.

Ben jij ambivert? Dit houdt het precies in

Als jij ambivert bent, dan kun je dat herkennen aan meerdere dingen. Het belangrijkste is dat jij je in elke situatie weer anders voelt. Het ene moment sta je graag op een feestje en klets je met iedereen en op het andere moment ben je het liefst alleen en moet je er niet aan denken om sociaal te zijn of om jezelf op de voorgrond te plaatsen. Je sociale batterij moet wel wat vaker opgeladen worden, maar je doet dat graag.

Wel vind je het altijd fijner om ergens binnen te stappen als er al mensen zijn die je kent, zodat het socializen makkelijker wordt. Ook zal je niet zo snel op nieuwe mensen afstappen, maar als je eenmaal in gesprek bent dan vind je het wel leuk om met diegene te kletsen en om nieuwe mensen te leren kennen. Je gaat graag zelf op pad en kan goed alleen zijn, maar je wil niet altijd alleen zijn. Een ambivert persoon geeft wel de voorkeur aan het zijn met goede vrienden en familie, in plaats van met een hele groep mensen. Het is continu een getouwtrek tussen beide kanten en dat is helemaal prima, maar af en toe wel wat verwarrend.

Hoe maak je duidelijk aan de mensen om je heen wat ambivert is?

Mensen denken graag in hokjes, maar er zijn héél veel hokjes. Dus mocht jij af en toe helemaal uitgeput raken van een feestje, maar het tóch leuk hebben gehad? Geef dat gewoon aan. Wil jij graag alleen zijn? Geef dat aan en leg uit wat je voelt. Heb je behoefte aan gezelligheid? Geen probleem, maar maak het kenbaar. Praten helpt een hoop en zo leren mensen jou ook kennen.

Waarom je beter geen vrienden kan blijven met je ex