Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 19 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Zo kom je erachter of je beschadigd en gebroken haar hebt

Heb je veel kleine haartjes rond je voorhoofd en slapen? De kans bestaat dat dit nieuwe, schattige baby hairs zijn die nog moeten groeien. Maar het kan ook het resultaat zijn van gebroken haar. Zo kom je erachter of je beschadigd en gebroken haar hebt:

Het verschil tussen gebroken haar en nieuwe haartjes

Nieuwe haartjes die nog moeten groeien zijn vaak dezelfde lengte als gebroken haren. Gebroken haar ziet er echter geknikt en onregelmatig uit. Ook heeft gebroken haar dunne en rafelige uiteindes.

Föhnen

Het verschil tussen nieuwe, korte haartjes en de afgebroken haartjes kun je helaas moeilijk zien. Je kunt echter aan je routine na het douchen bepalen of je een groot risico hebt op beschadigd en gebroken haar. Als je namelijk altijd je natte haren borstelt, je föhnt op de heetste stand, stijltangen en krultangen gebruikt, is het risico heel groot dat jouw haren afbreken. Gebruik daarom ook altijd een beschermende hittespray.

Haarstijl

Je haarstijl kan ook een grote rol spelen bij het beschadigen en breken van je haar. Als je je haar altijd in een hoge topknot draagt, is de kans groot dat je haren gaan afbreken. Je zult zien dat je dan vooral korte haartjes hebt rond je voorhoofd en je slapen. Dit zouden nieuwe haartjes kunnen zijn, maar ze kunnen ook zijn afgebroken vanwege de druk die erop staat als je ze naar achteren trekt. Hoe strakker de knot, hoe groter de breekkans.

Let vooral goed op