Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 19 jan 2015
Leestijd: 3 minuten

Mannendossier: 6 redenen waarom je enkel zijn hookup bent en niet zijn vriendinnetje

Je bent al een aantal weken aan het hangen met een jongen. Jullie hebben het super gezellig, maar waar gaat het nou heen? Je denkt dat er wel meer inzit, maar ‘the talk’ hebben jullie nog niet gehad. Maar laten we jullie één ding vertellen: als een man je wil, dan zorgt hij dat hij je krijgt (of hij zal er in ieder geval alles aan doen om het te proberen). Waarom je nog steeds zijn vriendinnetje niet bent? Om de volgende redenen:

1. Je hebt de ‘Hook-up’ mentaliteit laten ontstaan

Misschien kennen jullie elkaar via vrienden, wat het extra makkelijk maakte om een beetje aan te gaan klooien. Eigenlijk waren jullie ook allebei niet opzoek naar een relatie. En aangezien het niet startte met in jullie achterhoofd de gedachte van een relatie, was er eigenlijk nooit een reden tot commitment. Hij heeft je nooit anders hoeven zien dan een hookup. En daar sta je dan.

2. Je hebt hem nooit verteld wat je wilde

Je wilde dat coole meisje zijn die hem niet onder druk wilde zetten. Jullie hadden het gewoon leuk, maar ineens kwamen daar gevoelens. En zelfs toen wilde je er eigenlijk niets van zeggen. Want dan ben jij weer dat meisje met de gevoelens. Dames, hij kan je gedachtes niet lezen. Tenzij je duidelijk laat weten wat je wilt, zul je in een vicieuze cirkel belanden van verwachtingen.

3. Je hebt hem geen prioriteit gemaakt

Om de zoveel tijd een beetje hangen vond je eigenlijk wel prima. Jij had het druk, hij had het druk en geen van jullie had zin om druk te leggen op de situatie. Maar doordat jij hem geen prioriteit hebt gemaakt, heeft hij geen tijd gehad om te bedenken of je het settelen waard was.

4. Je hebt lopen ontkennen dat hij emotioneel onbereikbaar was

Hij bleef nooit slapen want hij moest altijd vroeg werken of sporten of whatever excuus hij ook gebruikte. Jullie zijn nooit wezen daten omdat hij eigenlijk alleen maar van zich liet horen wanneer hij wilde uphooken. Hij vertelde je nooit hoe zijn dag was en je hebt hem eigenlijk ook nooit echt leren kennen. Hij gaf je enkel genoeg beetjes om de hoop hoog te houden. Dit zijn tekenen van de emotioneel onbereikbare man en waarschijnlijk heb je ze gemist.

5. Waarom de koe kopen.. als.

Ken je het gezegde: ‘waarom de koe kopen als je de melk ook gratis kunt krijgen?’ Hij krijgt eigenlijk al alle voordelen die een vriendje normaal krijgt, maar hoeft zich er niet voor vast te leggen. Wat ideáál! Je kookt voor hem, maakt misschien schoon, je steunt hem in alles. Je geeft hem je tijd en je hart, maar waarom zou hij zich nog vastleggen als hij alles al heeft wat hij van je kan verlangen?

6. He’s just not that into you

Tja, we zijn niet allemaal voor elkaar bestemd. Misschien is de seks dusdanig goed dat hij daarvoor wel wil blijven, maar ben je verder niet zijn type. Pijnlijk, maar mogelijk.

Hoe dan ook, als je opzoek bent naar meer wordt het tijd om er over te praten. Zorg dat jullie op dezelfde pagina belanden voordat je er te diep in verzeild raakt. You can do it!