Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Gezondheid 21 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Je huidtype veranderen: is het echt mogelijk?

Zit je net zoals je lengte heel je leven aan hetzelfde huidtype vast? Het antwoord zal je verrassen: Je kunt helaas niet uit jezelf je huidtype veranderen. Dit voelde je al aankomen, toch? Niet getreurd, want het zit zo: je kunt je huidtype wél veranderen door het te geven wat het nodig heeft. Oftewel: door je huid op een slimme manier te verzorgen, kun je een hoop compenseren.

Dat betekent niet dat je huid nooit meer afwijkt van zijn huidige, originele pad. Een huid kan namelijk veranderen door verschillende factoren, zoals water, oliegehalte en gevoeligheid. Factoren die deze veranderingen in gang zetten zijn vaak hormonen, verandering van het seizoen en medicatie.

Huidtype veranderen

Hoe ga je te werk met jouw huidtype? Als je een droge huid hebt, kies je voor een meer hydraterend huidverzorgingsproduct dan wanneer je een vette huid hebt. Als dit op jou van toepassing is, past een verzorging met een krachtiger effect meer bij jouw huid. Je zult zien dat wanneer je deze producten regelmatig gebruikt, je huid meer richting het normale huidtype zal veranderen en over het algemeen rustiger wordt.

Dermatologen raden ook aan goed op je voeding te letten. Drink genoeg water en eet veel verschillende soorten groenten en fruit. Zo zal je huid er gegarandeerd op zijn best uitzien.