Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 27 jan 2015
Leestijd: 2 minuten

Hoe breng je make-up aan op een droge en schilferige huid?

Dit is een probleem waar veel meiden mee rondlopen, maar waar het antwoord niet geheel duidelijk op is. Foundation smeren op een droge huid is namelijk bijna hetzelfde als lipstick aanbrengen op een lip vol velletjes. De poging is er, maar het ziet er niet al te best uit. Hoe zorg je tijdens deze winterkou toch voor een flawless face? Met de volgende stappen moet je toch al een stuk vooruit kunnen gaan:

1. Exfolieer

Het ligt redelijk voor de hand, maar begin altijd met exfoliëren. Echter kan scrubben ook juist zorgen voor extra onrust van de huid. Doe het dus altijd voorzichtig. Je kunt er ook voor kiezen om je huid af te nemen met een geribbeld watje en een tonic voor de gevoelige huid. Dit haalt overbodige velletjes net zo effectief weg, maar is niet meteen zo agressief. Ook kun je gebruik maken van een Cleansing Brush zoals bijvoorbeeld die van Clinique. Zolang je je huid maar verzorgt en niet geheel platscrubt. Je wil het niet erger maken dan het al is.

2. Hydrateer

Hoe gehydrateerder je huid oogt, hoe mooier je make-up naar voren komt. Echter betekent dat niet dat je zomaar iedere moisturizer moet opsmeren. Moisturizers van slechte kwaliteit bevatten namelijk vaak ingrediënten gebaseerd op petroleum wat, net als bij je Labello, zorgt voor extra behoefte van de huid naar het smeersel in kwestie. Kies liever voor een serum wat de huid meteen opneemt.

3. Besteed extra tijd aan je ogen

Daarmee bedoelen we niet dat je ogen moeten dienen als afleidingsmanoeuvre, maar dat ook zij extra zorg verdienen in de winter. Ook de dunne huid rondom de ogen kan droog worden, wat vraagt om heerlijke smeersels. Een fijn product voor de ogen is bijvoorbeeld de oogcrème van Lancôme – Génifique Eye Light Pearl Eye-Illuminating Youth Activating Concentrate.

4. Vermijd getinte moisturizer

Je zult misschien denken dat je een soort van twee in één deal hebt gevonden, maar het tegendeel is waar. Je krijgt maar de helft van de moisture, de helft van de dekking en velletjes worden extra zichtbaar. No go dus.

5. Kies een foundation die bedoeld is voor de droge huid

Waterproof of olie-control foundations kunnen het laatste beetje vocht uit je huid trekken. Zorg daarom dat je experimenteert totdat je de perfecte foundation hebt gevonden die niet verstopt, niet de huid vet maakt en zorgt voor een juiste vochtbalans. Het kan inderdaad even zoeken zijn, maar dan heb je ook wat. Hetzelfde geldt overigens voor je concealer.

6. Niet met je vingers

Waarom? Omdat je vingers dan het vocht wat je net hebt aangebracht weer opnemen. Daarbij krijg je moeilijker een gladde finish met je vingers. Koop een concealerkwast en een blender voor een perfect resultaat.

7. Blijf weg van de poeders

Af, af, afblijven! Geen foundationpoeder, geen blushpoeder, niets. Zorg voor een vloeibare foundation én een vloeibare blush. Teveel moeite? Gebruik dan een klein veegje lippenstift om mee te blenden in wat foundation. De perfecte blush in een handomdraai.
Good luck ladies!