Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 28 jan 2015
Leestijd: 2 minuten

Was jij je haar met hard of zacht kraanwater? Dit is het verschil

Waarschijnlijk sta jij een paar keer per week met je mooie bos haar onder de douche waar kraanwater uitkomt. En nu gaan wij jou vertellen dat het soort water invloed heeft op je haar. Echt waar. Dit is het verschil en natuurlijk hoe je er het beste mee om kunt gaan. Of je nu ‘zacht’ of ‘hard’ water hebt thuis, beide hebben enkele nadelen voor je prachtige bos haar. Om erachter te komen in welke categorie het kraanwater bij jou thuis valt, kun je kijken naar de douchekop. Als je hard water hebt, zijn er witte vlekjes te zien rond de gaatjes waar het water uitkomt. Je kunt dit ook testen door tien druppels zeepsop aan een glas water toe te voegen. Als het water melkwit wordt, is het hard water. Blijft het water doorzichtig? Dan is het water zacht. Dit betekent het type water voor je haar:

Hard water

Hard water bevat veel mineralen, aangezien het wordt gefilterd door mineralen zoals kalksteen en krijt. Hoewel mineraalwater geweldig is voor onze interne gezondheid, wil het niet altijd samengaan met onze huid en haar. Je kunt (helaas) niets veranderen aan het harde water. Je kan echter wel producten aanschaffen die beter passen bij de behoeften van je haar.

Wanneer je thuis hard water hebt, is de kans groot dat je er moeite mee hebt glans en volume in je haar te krijgen. Het is lastig om mineraalwater compleet uit haar te spoelen. Daarom is het belangrijk voedende producten te kopen. Na je haar gewassen te hebben, kun je een serum aanbrengen in je haar. Zo sluit je je haarschubben en zal je haar mooi gaan glanzen.

Zacht water

Je haren wassen met zacht water kan ervoor zorgen dat je haar vetter en olieachtig aanvoelt. Daardoor heb je al snel de neiging om het teveel te wassen. Hierdoor kan je haar uitdrogen, aangezien het water de hydratatie wegneemt. Het is tevens een belangrijke reden dat zacht water gekoppeld is aan haarverlies.

Voordat je je haar gaat wassen, kun je een verzorgende olie in je haar aanbrengen, zoals amandelolie. Je kunt tevens een beetje babypoeder op je hoofd sprenkelen voordat je gaat douchen. Wanneer je met zacht water je haren wast, kun je het beste gebruik maken van een shampoo bar. Dit houdt je haar sterk en gevoed.