Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Films & Series 31 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Van griezelig tot grappig: dit zijn de beste films om te kijken tijdens Halloween

Vandaag is het Halloween: de dag in het thema van alles dat griezelig en angstaanjagend is. Het ideale moment voor een filmavond, dus. Wij zetten de leukste films op een rijtje om te kijken tijdens Halloween.

En ook voor degenen die niet houden schrikken, hebben we de ideale films geselecteerd.

Films om te kijken tijdens Halloween

Pak de popcorn er maar bij!

Saw

De populaire filmserie Saw telt inmiddels al tien (!) films. Genoeg materiaal voor een avond vol spanning. In de bioscoop draait momenteel Sax X, dus mocht je de deur uit willen, dan is dit een goede optie. Liever thuisblijven? Bekijk dan een van de andere Saw-films.

Scream 

Nog een reeks die de kijker de stuipen of het lijf jaagt is Scream. Deze films vallen onder de categorie ‘thriller’ en gaan over de angstaanjagende moordenaar met het iconische geestenmasker. Deze films garanderen een heleboel spanning en sensatie.

Scary Movie

Voor iedereen die wél wil schrikken, maar ook wil lachen, is Scary Movie de perfecte Halloween-film. Iedere film uit de komediereeks is een parodie op een bekende horrorfilm, denk aan Scream, Psycho en I Know What You Did Last Summer.

Mean Girls

Als je ons vraagt wat de beste meidenfilm ooit is, dan antwoorden wij zonder twijfel met ‘Mean Girls’. Deze film gaat over Cady Herron, die graag bij het populaire groepje op haar middelbare school wil horen, namelijk ‘The Plastics’. In de film komt ook een scene voor dat de jongeren Halloween vieren, in slutty of scary kostuums. Hierdoor valt ook Mean Girls in het Halloween-thema.

Joker

In de jaren 80 wordt een mislukte stand-upcomedian tot waanzin gedreven en stort zich op een leven van misdaad en chaos in Gotham City, terwijl hij een berucht psychopathisch misdaadfiguur wordt. De beruchte Joker is daarmee geboren. In de film uit 2019, waar binnenkort een vervolg op komt met Lady Gaga, zien we hoe het er in het leven van the joker aan toegaat.

Bodies Bodies Bodies

Vorig jaar kwam de spannende horrorfilm Bodies Bodies Bodies uit met onder anderen Pete Davidson en Chase Sui Wonders in de hoofdrol. Leuk detail: de film is geregisseerd door de Nederlandse Halina Reijn.