Metro
Metro Films & Series 5 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Zoveel geld moeten WIDM-deelnemers betalen als ze de mol verklappen

Wetenschapsjournalist Anna Gimbrère schoof gisteravond aan bij Renze op Zondag. Ze is ook deelneemster in Wie is De Mol? en dat kwam in de talkshow natuurlijk even ter sprake. Wat kost het als zij haar mond voorbij praat? Spoiler: voor het bedrag dat je moet betalen, houd jij je mond wel een tijdje dicht.

Het einde van het huidige Wie is de Mol?-seizoen nadert. Anna Gimbrère, Fons Hendriks en Rosario Mussendijk staan in de finale. En volgende week komt er dan eindelijk antwoord op de vraag: ‘Wie is de Mol?’

Boete als Anna Gimbrère zich verspreekt

Kees van der Spek moest zaterdag het programma verlaten. En dat terwijl menig kijker dacht dat hij toch echt de mol was. Inmiddels heeft Gimbrère de meeste verdenkingen op haar naam staan.

Gimbrère schoof gisteravond aan bij Renze op Zondag. En presentator Renze Klamer kon het natuurlijk niet laten om direct te vragen of zij de mol is. „Maybe”, antwoordt ze mysterieus. „Spannend, hè?” Gimbrère mag natuurlijk niks zeggen over de afloop van programma. Doet ze dat wel, dan hangt haar een hele hoge boete boven het hoofd. „Richting de twee ton, dacht ik. Echt een belachelijk bedrag.”

Deelname aan Wie is de Mol?

Maar is de wetenschapsjournalist dan niet bang dat ze zich aan tafel verspreekt? Kennelijk niet. Al blijkt dat ze over haar deelname aan het programma niet tegen iedereen kon zwijgen. „Je mag eigenlijk ook niet zeggen dat je mee gaat doen. Ik moet eerlijk zeggen, ik heb wel tegen twee mensen gezegd dat ik ging. Ik kon gewoon niet voor hen verborgen houden dat ik aan Wie is de Mol? meedeed.”

Eerder werd bekend dat er waarschijnlijk een extra seizoen van Wie is de Mol? in aantocht is. En dit keer is dat niet met BN’ers, maar met onbekende Nederlanders.