Redactie
Redactie Confession 4 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Lize (23): ‘Een vriendin neemt haar vriend mee naar onze etentjes en stuurt mij een Tikkie van de helft’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week lees je het verhaal van Lize*, die even niet weet wat ze met de Tikkies van haar beste vriendin aan moet.

‘Een vriendin neemt haar vriend mee naar onze etentjes en stuurt mij een Tikkie van de helft’

Het is altijd fijn als je vriendinnen met je partner kunnen opschieten. Maar om ze voor hem te laten betalen? Dat zorgt voor wrijving.

Hi Lize, kan je wat meer vertellen over jouw probleem?

”Natuurlijk. Ik heb een hele gezellige beste vriendin, die ook nog eens een gezellige vriend heeft. Het is zo’n sociaal type die je overal neer kan zetten. Ik zelf ben nog vrijgezel, maar voel me nooit het derde wiel als ik met mijn beste vriendin en haar vriend ben.

Er is alleen wel een probleem. Elke keer dat zij haar vriend meeneemt naar onze afspraakjes, zoals uiteten, stuurt ze mij een Tikkie van de helft van de bon. En dat terwijl we met z’n drieën hebben gegeten. Dat vind ik niet helemaal eerlijk. De eerste twee keer is het langs me heen gegaan, omdat het toen om een kleiner bedrag ging. Nu gaat het de laatste keer om een etentje, dat 150 euro kostte. Waarvan in een Tikkie van 75 kreeg. De helft dus.”

Heb je dit met haar besproken?

”Ik heb haar gevraagd waarom het bedrag door twee gedeeld is, aangezien er met drie gegeten is. Ze antwoordde dat haar vriend de laatste tijd al veel voor haar betaald had, dus dat zij hem niet wilde laten meedelen. Nogal een gek argument, het lijkt me dat zij dan dat deel betaalt, maar daar stond ze niet voor open.”

En nu?

”Na veel gedoe, heb ik het betaald. Maar ik heb er wel een beetje een gek gevoel aan overgehouden.”

*De echte naam is bekend bij de redactie.