Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 25 apr 2024
Leestijd: 1 minuut

Zo leuk: Harry Potter-reeks wordt omgetoverd tot audioboeken

Goed nieuws voor alle Harry Potter-fans: de zeven originele boeken uit de Harry Potter-reeks worden omgetoverd tot een serie audioboeken. Dat meldt filmwebsite Variety donderdag. De productie is in handen van de Amerikaanse audioboek- en podcastservice Audible en Pottermore Publishing, de uitgever van de boeken van auteur J.K. Rowling.

Harry Potter wordt nu ook een audioboek

De audioboeken moeten eind 2025 verschijnen. Mensen over de hele wereld kunnen de boeken dan beluisteren bij Audible. Meer dan honderd acteurs werken mee aan de reeks audioboeken. Het is niet bekend of acteurs die meespeelden in de verfilmingen van de Harry Potter-boeken meewerken aan de reeks audioboeken.

Het eerste boek in de reeks, Harry Potter and the Philosopher’s Stone, verscheen in 1997. Het zevende en laatste deel, Harry Potter and the Deathly Hallows, dateert uit 2007. De boeken zijn wereldwijd populair.

Wat heeft ‘Perkamentus’ verdiend met zijn rol?

De Iers-Britse acteur Michael Gambon vorig jaar op 82-jarige leeftijd overleden. Michael was niet de ‘eerste’ Perkamentus, Michael nam de rol na twee films over van acteur Richard Harris toen deze onverwacht overleed. Michael overleed na een longontsteking en zijn familie was erbij. Verdrietig, dat blijft het natuurlijk wel. Een belangrijke rol had ‘ie, waar hij waarschijnlijk ook veel geld voor kreeg. Maar is dat zo? Wat kreeg acteur Michael Gambon als Perkamentus betaald?