Emma Toussain
Emma Toussain Haar 25 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Birkin bangs nemen nu het hele internet over, waarom jij deze Franse pony ook wilt

Jane Birkin overleed een aantal weken geleden en ondanks dat ze niet meer héél erg in de picture was, is het wel altijd al een stijlicoon geweest. De van origine Britse actrice-en zangeres was razend populair in de jaren 60, 70 én 80 en dat met name door haar prachtige maar nonchalante uiterlijk. Haar haarstijl uit de jaren 70 inclusief pony is weer helemaal hot.

Birkin bangs nemen nu het hele internet over

Jane Birkin verhuisde toen ze net volwassen was naar Parijs om vervolgens de rest van haar leven daar door te brengen. Ze maakte muziek én speelde in films. Ook was de inspiratiebron voor één van de meest bekende designertassen ooit: de Birkin van Hermès. Maar niet alleen haar visie voor tassen valt in de smaak, ook haar opvallende pony blijft iets om na te maken. Veel Franse it-girls weten dan ook hoe het zit en laten massaal dit kapsel aanmeten.

Bekijk hier enkele voorbeelden:

Weer helemaal terug van weggeweest, zoals je kan zien. Laat je pony niet té recht knippen maar zorg er wel voor dat je pony genoeg dikte heeft zodat het nonchalant kan vallen.

Scandinavië is ook hot

We halen al onze inspiratie uit het buitenland, dat is duidelijk. We kijken niet alleen naar Frankrijk, maar ook naar Scandinavië. Dit deel van Europa staat niet alleen bekend om zijn minimalistische, natuurlijke architectuur en zijn inspirerende influencers en modemerken, maar de regio heeft er de laatste tijd ook een totaal nieuwe reden van populariteit bijgekregen: haarkleur.

Ben je nog op zoek naar een nieuwe haartrend om je zomerse look een boost te geven? Dan is de viral ‘scandi hairline’ misschien wel iets voor jou. Hier praten we over de ultrablonde haartjes die scandinavische meiden vaak hebben, omdat ze nou eenmaal vaak ook mega blond zijn. Maar ook als je dat niet bent; deze trend is voor iedereen te doen.

 

Wangen zoals Barbie? Roze blush is populairder dan ooit en hier shop je ‘t