Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 5 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

‘De bixie’ is een combinatie van twee 90’s kapsels en wordt dé haartrend van 2022

Het ziet er naar uit dat 2022 een belangrijk jaar voor nieuwe haartrends wordt. Maar het trendy kapsel waar we het nu over gaan hebben ga jij binnenkort overal op je ‘For Fou’ pagina zien. Deze nieuwe haartrend heet: De bixie. Het is een combinatie van twee populaire haartrends uit de jaren 90, namelijk: de bob en de pixie cut.

Ga voor iets compleet anders.

Bixie wordt dé haartrend van 2022

Zoals meerdere beauty trends waar we nu geobsedeerd mee zijn, was de bixie voor het eerst te zien in de jaren negentig. Het is een combinatie van een korte bob en een pixie cut. Toch verdween de populaire stijl in de jaren 2000. Maar dankzij ‘celebrities’ als Rowan Blanchard en Florence Pugh komt deze trend weer helemaal terug.. Het jaar is misschien net begonnen, maar de bixie is terug en beter dan ooit!

Bixie
Rowan Blanchard met Bixie variant – Jacopo Raule via Getty Images
bixie cut
Florence Pugh met Bixie variant – Taylor Hill/FilmMagic via Getty Images

De bixie is het perfecte kapsel voor mensen die een nieuwe start willen, nog niet helemaal klaar zijn om hun haar afknippen. Daarnaast is dit kapsel heel makkelijk te stijlen. Dit is wel afhankelijk van je haartype, vanwege die veelzijdigheid van dit kapsel. Hoewel het misschien het makkelijkst te stijlen is op steil haar, blijft het zeer eenvoudig. Het past namelijk bij alle haartypes en texturen.

Het goede aan deze haartrend is dat er geen goede of foute manier is om dit te stylen. Het draait allemaal om het kapsel naar jou aan te passen.

Voor sommige kan dit een heftige stap zijn. Ga daarom naar je vaste kapper of een professional en overleg over de lengte, haarverzorging en styling. Ben je opzoek naar een compleet andere stijl, dan is de bixie perfect!

Dit zijn de leukste nageltrends voor 2022 en je wil ze gelijk proberen