Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Beauty en Style 21 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Blauwe shampoo: dé zilvershampoo voor brunettes (bye bye oranje gloed)

Het is iedere blondine haar nachtmerrie: geel haar. Zilvershampoo is daarvoor dé oplossing, maar hoe zit dat bij bruin geverfd haar? Wat moet je doen om die ongewenste koperen gloed te verwijderen? Blauwe shampoo heeft een soortgelijke formule als zilvershampoo, maar is dan aangepast voor brunettes.

De blauwe pigment in de shampoo elimineert de koperen/oranje gloed. Hier lees je alles wat je erover moet weten.

Wat is blauwe shampoo?

Bruin geverfd haar heeft de neiging om door de zon en andere omstandigheden een koperen gloed te krijgen. Dit is voor iedereen anders, sommige hebben er meer last van dan anderen. Om je coupe weer te krijgen naar hoe het was, het moment dat je bij de kapper wegreed – zou je blauwe shampoo kunnen proberen.

In de shampoo is blauwe pigment verwerkt die als tegenhanger werkt van de koperen/oranje gloed. De shampoo werkt vooral als je je donkerbruine haar lichter hebt geverfd. Deze shampoo kan gewoon bij de drogist gekocht worden en is dus een simpele oplossing, zonder dat je een extra afspraak moet maken bij de kapper.

Risico’s van het gebruik van blauwe shampoo

Pas erop dat je de blauwe shampoo niet te lang in je haar laat zitten. Dit kan leiden tot een doffe of as-achtige haarkleur. Ook moet je erop letten dat je de shampoo niet te vaak achter elkaar gebruikt. Dit kan ervoor zorgen dat de puntjes van je haar droog worden. Gebruik het product niet vaker dan één keer in de twee weken.

Zo kan je blauwe shampoo het beste gebruiken:

Met normale shampoo begin je meestal bij je hoofdhuid en de aanzet van je haren en masseer je op deze manier de shampoo in je haren. Maar met blauwe shampoo is het belangrijk om elk deel van je haar dezelfde hoeveelheid shampoo mee te geven. De pigment moet namelijk verspreid worden over het hele haar. Je wilt immers dat de koperen gloed overal weggaat, niet alleen bij je haarwortels.

Als je de shampoo voor het eerst gebruikt kan je het het beste meteen uitwassen en niet laten intrekken. Op deze manier kan je meteen zien hoeveel impact de shampoo heeft op jouw haar. Dit is namelijk voor iedereen anders.

Als je nog niet genoeg resultaat ziet kan je de shampoo de volgende keer langer laten intrekken. Zo kan je doorgaan totdat je jouw gewenste resultaat ziet.

Lees ook: Maak kennis met haartoner: het wondermiddel voor iedere vrouw met geverfd haar