Emma Toussain
Emma Toussain Beauty en Style 2 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarom mag je niet boven je wenkbrauwen epileren?

Okééééé nu al een kleine disclaimer, je hoeft niks en mag alles. Maar, om het leven wat makkelijker te maken hebben we wel wat tips en beautytips in dit specifieke geval. Het voordeel van leven in 2023, is dat we al heel veel schoonheids era’s hebben gehad en dat er ook al heel veel fouten zijn gemaakt. Fijn, wat die hoeven wij nu niet meer te maken.

Vandaag.. waarom mag je niet boven je wenkbrauwen epileren?

Waarom mag je niet boven je wenkbrauwen epileren? Wij leggen het uit

Als je naar de middelbare school gaat, dan word je je opeens bewust van je uiterlijk. Iedereen gaat zichzelf uitvinden en daar hoort uiterlijk ook bij. Het kan best zijn dat je je wenkbrauwen dan nog nooit hebt aangeraakt en dat er redelijk wat haar zit. Als jij je borstels een beetje wil temmen kan dat, maar wees ook voorzichtig.

Haar weghalen is natuurlijk helemaal prima, vooral als jij je daar prettig bij voelt. Maar pas op, want wenkbrauwen zorgen ervoor dat je gezicht vorm krijgt. Dus als je de natuurlijke vorm weghaalt, kan het zijn dat jouw uitdrukking ook heel anders gaat zijn. Dat is dan ook de grootste reden dat je nooit boven je wenkbrauwen epileert, binnen enkele minuten heb je jouw wenkbrauwen veranderd en ongelijk gemaakt. Dat is niet meer te redden, dan moet je wachten tot alles weer aangegroeid is. En bijtekenen natuuurlijk.

Wat moet je dan wel doen?

Mocht je echt heel erg twijfelen over je eigen werkwijze, laat je wenkbrauwen dan een keer professioneel epileren. Vaak helemaal niet zo duur en je kunt meteen tips vragen.

Als je zelf thuis aan de slag gaat, pak dan een dun maar lang make-upkwastje met een beetje bruine poeder en leg die langs je neusvleugel omhoog naar je wenkbrauw toe. Zet een stip met de poeder op de plek waar je kwast uitkomt, op die manier zorg je dat je niet te veel van de binnenkanten weg haalt. En zorg dat je alleen wat haartjes aan de onderkant van de wenkbrauw weghaalt, zodat je wenkbrauw wel nog de natuurlijke vorm behoudt.

10 vervelende vakantiegewoontes van Nederlanders