Erik Jonk
Erik Jonk Lifestyle 20 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Buienradar doet tropische weersvoorspelling in oktober en dat zorgt voor veel hilariteit op Twitter

Trek je zwemkleding en zonnebrand maar uit de kast! Als het vanmorgen aan Buienradar lag, tenminste. Foutje, bedankt: de ‘weer-website’ voorspelde dat het vanaf volgende week vrijdag tropisch wordt, met dagenlange temperaturen tot 35 graden. Dit tot hilariteit van veel twitteraars natuurlijk.

35 graden.. eind oktober? Helaas pindakaas, ‘t is toch niet waar.

Buienradar herstelt fout

Buienradar maakte de hilarische fout naar eigen zeggen door ‘fout aangeleverde weerdata’. Via Twitter werd de misser al snel hersteld: we moeten onze hoofden koel houden (maar niet wegens de hitte). Een meteoroloog van het weerbedrijf zag de totaal verkeerde voorspelling aan het begin van zijn of haar dienst en zette de boel recht voordat – we houden het maar bij het weer – de Twitterstorm een social media-orkaan zou worden.

Het was voor heel veel Nederlanders wel even met de ogen knipperen geblazen, toen zij de tweewekelijkse weersvoorspelling van Buienradar zagen. Hadden zij wel goed geslapen? Droomden zij nog? De meeste mensen hadden natuurlijk snel in de gaten dat hier ‘simpelweg’ een fout was gemaakt.

Van slag door de weersvoorspelling

Toch waren, zo meldt het Algemeen Dagblad, ‘veel mensen van slag‘ doen zij de tropische weersvoorspelling hadden gezien. De meeste reacties waren echter mooi en vooral met een grote knipoog.

Weervrouw Helga van Leur beloofde snel wat. We gaan het alleen nooit zien…

„Misschien toch maar een weekje vrij nemen!”, twittert iemand onder de naam ‘Ikke’ de wereld in. „Hoera, de zomer komt terug! Of nee, toch niet…”, stuurt een ander. „Volgende week een tropische storm Buienradar?”, vraagt Debora. „Het zal toch niet.” Christina: „Ik denk dat ik mijn ventilator toch te snel opgeruimd heb.” Jen: „Indian summer!”

Gunstig weer op komst

Hoe het weer echt wordt? We varen daarbij maar even op Weeronline, want Buienradar durven we even een dagje niet meer. Weeronline voorspelt ook goed weer, maar niet tropisch uiteraard. Dat wordt op de actualiteit gegooid: ‘Komende tijd gunstig weer voor laag gasverbruik.’

En Buienradar? De site had vandaag ook een mooi filmpje in petto. Al werd er wel regen bij voorspeld.

Kaj Gorgels staat volledig afgetraind op de cover van Men’s Health: ‘Er was zoveel afleiding’