Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Geld 4 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

De zakelijke zomerdip slaat toe: zo krijg jij je carrière en financiën weer op de rails

Laten we eerlijk zijn: in de zomer zijn we allemaal iets makkelijker als het op discipline aankomt. Zodra de zon schijnt heeft genieten prioriteit. Maar nu het einde van de zomer nadert, is het tijd om samen uit die zakelijke zomerdip te komen.

Nu het schooljaar volgende week weer begint, grijpen wij dit aan om op werk ook een nieuwe start te maken. Wij leggen je uit hoe je, na een zomer vol plezier, je carrière en financiën weer op de rails krijgt.

Zo kom jij uit een zakelijke zomerdip

Soms zijn er slechts een aantal kleine aanpassingen en handelingen nodig om weer in de goede flow te komen.

Zet je doelen op papier

Journalen kan een simpele manier zijn om het leven in je hoofd wat duidelijker te maken. De doelen die we begin dit jaar stelden zijn misschien niet meer realistisch. Of misschien heb jij ze al behaald en kak je daarom in. Zet dan op papier wat je nog wil bereiken voor het einde van 2023. Wedden dat dit motiveert om weer aan de slag te gaan?

Ga in gesprek met je manager

In de dagelijkse gang van zaken kunnen doelen en werkwijzen vertroebelen. Als je het gevoel hebt dat je carrière stagneert, vraag dan een 1:1 gesprek aan met je manager. Zo kunnen jullie samen kijken naar de mogelijke manieren om je te blijven ontwikkelen.

Connecties opnieuw aanwakkeren

De zomer staat vooral in het teken van tijd spenderen met familie en vrienden. Logisch dat het er tussendoor glipt om met zakelijke connecties contact te houden. Toch is dit een goed moment om de connectie weer aan te wakkeren. Dit hoeft geen moeite te kosten. Reageren op een Instagram-story of een LinkedIn bericht is vaak al voldoende.

Herzie je budgetten

Niet alleen je carrière, maar ook je bankrekening kan na een drukke zomer waarschijnlijk wel wat liefde gebruiken. Ga eens goed zitten om te reflecteren om je inkomsten en uitgaven van de afgelopen maanden. Zo zie je of jouw standaard budgetten misschien aan een update toe zijn. Vind je budgetteren lastig? Met dit simpele trucje is het een fluitje van een cent.