Redactie
Redactie Food 7 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Heerlie: in dit recept voor chocoladetaart gebruik je een hele fles wijn

Chocolade en rode wijn, normaliter een combinatie die we uit de kast trekken bij liefdesverdriet of een ernstige baaldag. Toch blijkt die combi veelzijdiger dan je denkt. Je blijkt er namelijk prima mee te kunnen bakken. In deze chocoladetaart met wijn gaat zelfs een héle fles wijn.

En dat is een stuk lekkerder dan je in eerste instantie verwacht.

Taarten voor volwassenen

Een birthday cake met spikkels overal, een chocoladetaart met spekjes of zo’n Pinterest-achtige KitKat-taart: taarten zijn vaak erg kinderlijk. Tenminste: verjaardagstaarten.

Toen we op deze chocoladetaart met rode wijn stuitten hadden we eerst zo onze bedenkingen. Een taart met een héle fles wijn erin? Dat wordt rollend naar huis. Maar oh wat blijkt ‘ie goed. Want deze no bake taart doet een beetje aan als Sachertorte maar dan nóg beter.

Hoera! Bij deze 9 adresjes bestel je de beste verjaardagstaarten

Chocoladetaart met rode wijn maken

We kwamen dit recept tegen bij onze mede-foodies van The Kitchn. En hij blijkt eigenlijk erg makkelijk te maken. Wat zeggen we: we kunnen dit bijna een no bake taart noemen. Daar zijn we dol op.

Eerst maak je de bodem. Die maak je door chocoladekoekjes te verpulveren en te mixen met boter en een beetje zout. Net zoals je doet bij MonChoutaart. Die bak je op 180 graden celcius tot ‘ie ‘vast’ is.

Dan de vulling: hiervoor meng je in een steelpan maizena met suiker en daar voeg je beetje bij beetje de rode wijn aan toe tot de fles leeg is. Blijf roeren en zie hoe het mengsel langzaam dikker wordt. Voeg uiteindelijk stukjes chocolade, boter en een beetje zout toe.

Klaar? Giet de vulling in de afgekoelde taartbodem en laat een paar uur in de koelkast opstijven. Et voilà: je chocoladetaart met wijn is klaar.

Maken? Het hele recept vind je bij onze collega’s van The Kitchn.

Nog meer lekkere chocoladetaarten: