Demi Rutten
Demi Rutten Gezondheid 25 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Feit of fabel: wordt door het gebruiken van een vibrator je clitoris minder gevoelig?

Elke vrouw is wel een keer bang gemaakt met het verhaal dat je clitoris minder gevoelig wordt van te veel masturberen of het gebruiken van seksspeeltjes. Maar is dit echt iets waar we ons zorgen om moeten maken, of is het pure onzin? Wij hebben natuurlijk het antwoord voor je.

Wat denk jij, is dit waarheid of klets?

Wordt je clitoris minder gevoelig door het gebruiken van een vibrator?

Ondanks dat het 2021 is, rust er nog steeds een taboe op vrouwen die de baas zijn over hun eigen seksualiteit. Het is nog steeds heel raar wanneer een vrouw open praat over seksspeeltjes, terwijl het van jongs af aan al heel normaal is als mannen het hebben over aftrekken. Hypocriet much….

Door mensen die dit taboe graag in stand houden, is de wereld ingebracht dat je door te veel masturberen minder gevoel krijgt in je clitoris. En dan vooral als je daarvoor een seksspeeltje gebruikt. Gelukkig lijkt dat een fabeltje te zijn.

Experts

Volgens experts hoeven we ons geen zorgen te maken dat onze beste vriend ons minder gevoelig maakt. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat 71% van de vrouwen nog nooit problemen heeft gehad na het gebruiken van een vibrator. Van de 16% die wel gevoelloosheid of iets dergelijks ervaarde, duurde dat maar bij 1 op de 200 vrouwen langer dan een dag. Permanent is het sowieso dus nooit.

Misverstand

Waar vaak wel een misverstand ontstaat, is het klaarkomen. Door een vibrator kom je natuurlijk veel sneller klaar dan door stimulatie door normale seks. Hierdoor kun je het idee krijgen dat je clitoris minder gevoelig is en meer werk nodig heeft, omdat je dus minder snel klaarkomt.

Vergeet hierbij niet dat een vibrator een onnatuurlijke manier is van climaxen, en het dus helemaal niet raar is dat je van normale seks niet zo snel klaarkomt. Niks om je zorgen om te maken dus. Weer een mythe de wereld uit.

Lees ook: Dit zijn de 8 (onverwachte) voordelen van naakt slapen