Laura Lammertse
Laura Lammertse Love & Seks 9 apr 2019
Leestijd: 3 minuten

Als je over deze 9 dingen kan praten in je relatie zijn jullie meant to be

Veel vertrouwen, een hoge gunfactor, lekker gek en jezelf kunnen zijn, maar boven al een goede communicatie; dit zijn dé keys tot een succesvolle relatie. Jij en je liefde horen vaak dat jullie ‘voor elkaar gemaakt zijn’, maar hoe weet je dit zeker? Als jullie over de onderstaande negen punten communiceren, dan is jullie relatie zeker meant to be.

1. Wat jij denkt over zijn/haar familie en vrienden en andersom

Schoonmoeders hebben soms al een vervelende stempel, maar wellicht irriteer jij je wel mateloos aan het nieuwe vriendinnetje van zijn/haar kleine broertje. Als jullie familie bespreekbaar kunnen maken, zijn jullie een fantastisch stel. Familie is namelijk één van de persoonlijkste punten in jullie leven en kritiek hiervan incasseren is één van de moeilijkste dingen die er bestaan.

2. Dagelijkse irritaties

Niemand is perfect, zo ook jij en je lover niet. Misschien vindt je partner het wel heel vervelend dat de hele badkamer vol staat met jouw beauty producten, of haat jij het dat je liefje ‘s ochtends niet uit bed te slepen is.

Communiceren over irritaties is moeilijk, maar wel een enorme bouwsteen voor een goede relatie. Het zijn nu nog irritaties, maar spreek je dit niet uit tegen elkaar, dan wordt het een enorme brug. Iets met een mug en olifant.

3. Het verleden en hoe je daardoor gevormd bent

Iedereen draagt een verleden met zich mee en vaak verklaart dit een hoop over hoe iemand zich gedraagt. Spreek dit uit, want dit is hoe jij bent geworden wie je bent en visa versa en dat moet bespreekbaar zijn tussen jullie.

4. Carrièreplannen

Wat wil jij bereiken in het leven? En je partner? Het is belangrijk dit te blijven communiceren naar elkaar. Jullie hebben elkaar nodig in de weg naar wat jullie willen bereiken. Het is belangrijk er voor elkaar te zijn als het even tegen zit. Jouw toekomstplan delen met hem of haar is daarom helemaal niet gek.

5. Wat je in bed wilt

Een goede communicatie staat voor een goede relatie, maar ook zeker voor een goed seksleven. Het is natuurlijk de bedoeling dat jullie er beide van genieten en daarom is het handig om aan te geven wat jij fijn vindt. Geef hem of haar een egoboost door aan te geven wat je fijn vindt wat je partner al doet.

6. Als je een slechte dag hebt

Er is niets vervelender dan iemand die zegt dat er niks aan de hand is, terwijl je duidelijk merkt dat iemand ergens mee zit. Zit jij met een chagrijnig gezicht op de bank? Vertel je partner dan waarom, want hij of zij kan het niet ruiken. Andersom ook niet. Praten over een slechte dag is daarom bevorderlijk voor jullie relatie.

7. Dingen waar je bang voor bent

Het is gezond om te praten over dingen waar je bang voor bent, zeker als dit eventueel jullie relatie kan beïnvloeden. Ben jij bang voor honden? Dan begrijpt je lover dat je liever niet met de grote husky van opa en oma knuffelt. Andersom is het ook handig om te weten waarom hij of zij niet met jou naar de Efteling wil. Wist jij veel dat je lover Pardoes een creep van de bovenste plank vindt.

8. Ruzies uitpraten

Klinkt obvious, want in een écht goede relatie worden ruzies uitgepraat. Het is niet erg om af en toe een ruzie te hebben, dit is juist gezond. Maar het is belangrijk om het goed te kunnen uitpraten. Als dit jullie lukt, zijn jullie een perfect stel.

9. Hoe je jullie relatie in de toekomst ziet

En last, but not least: hoe zien jullie je relatie in de toekomst. Als jullie kunnen bespreken wat jullie willen is dit goud waard. Het is namelijk zonde om te blijven bij iemand die niet hetzelfde wil in het leven. Je wil samen bouwen aan jullie weg naar de top.