Emma Vloeimans
Emma Vloeimans Beauty en Style 9 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Toe aan een nieuw kapsel? 4 verschillende pony’s en hun effect op jouw gezicht

Yes, de lente is er weer. Dat betekent: lange terrasavonden met vriendinnen én tijd voor nieuwe beauty routine of een nieuw kapsel. Wil je niet de schaar in je (lange) haren zetten? Dan biedt een pony de uitkomst.

Een pony laten knippen is de makkelijkste manier om een nieuw kapsel te hebben zonder dat je je haar daadwerkelijk afknipt. Bijkomend voordeel: vaak kan je voor minder dan 10 euro al eentje laten knippen.

Maar let op, sommige pony’s laten je gezicht hard lijken, terwijl anderen juist verzachten. Lees hieronder welke pony wat voor je gezicht doet en maak je keuze.

Nieuw kapsel? Check hier welke pony bij jou past

Menig celebrity heeft tegenwoordig een pony. Maar hoe weet je welke pony mooi staat en wat voor uitwerking deze op je gezicht heeft? Wij zetten het voor je op een rij.

1. De schuine pony

De schuine pony is helemaal terug van weggeweest, misschien hadden jij en je vriendinnen ‘m vroeger al. Het leuke aan deze pony is dat er niet veel geknipt hoeft te worden. Maak een zijscheiding en laat je kapper deze lok subtiel bijsnijden.

Heb je een rond gezicht? Dan laat deze pony je gezicht smaller lijken. Voor meiden met een smal gezicht kan dit het effect hebben dat je wat ‘harder’ lijkt.

Kapsel - schuine pony
Getty Images

2. De volle, rechte pony

Deze pony is vol geknipt en valt over je wenkbrauwen heen. Heb je een hartvormig gezicht? Dan geeft dit kapsel je een zachtere uitstraling.

Kapsel - rechte pony
Getty Images

3. De ultra-korte pony

Niet iedereen durft dit kapsel aan: de pony die een centimeter of één à twee boven je wenkbrauwen valt. Als je gaat voor een krachtige uitstraling, dan is deze pony wel een aanrader. Heb je slag in je haar? Gebruik dan een stijltang om te voorkomen dat hij nóg korter wordt.

Kapsel - korte pony
Getty Images

4. De curtain pony

Oftewel: de ‘gordijn pony’. Dit is een pony die aan de zijkanten van je gezicht valt. Door deze pony komen je ogen beter uit en krijg jij een krachtige uitstraling.

Kapsel - curtain pony
Getty Images

Toch geen pony? Lees dan over de haartrends voor 2019. Zit vast iets bij wat je leuk vindt.

Style Today